ΑΓΟΡΕΣ

WeWork: Στο χείλος της χρεοκοπίας η εταιρεία των 40 δισ. δολαρίων

Η μετοχή της WeWork διαπραγματεύεται σε επίπεδα κάτω του 1 δολαρίου, με κεφαλαιοποίηση μικρότερη των 500 εκατ. δολαρίων

Πριν μερικά χρόνια η αξία της είχε υπολογιστεί σε 40 δισ. δολάρια. Όμως, σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.

«Οι ζημιές και οι αρνητικές ταμειακές ροές αυξάνουν την αμφιβολία σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας μας» παραδέχεται η ίδια, σε επιστολή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Wall Street (SEC).

Ο λόγος για τη WeWork, η οποία ιδρύθηκε από τους Άνταμ Νόιμαν, Ρεμπέκα Νόιμαν και Μιγκέλ ΜακΚέλβεϊ το 2010, δραστηριοποιούμενη στον κλάδο της διαχείρισης κοινόχρηστων (φυσικών και εικονικών) χώρων εργασίας.

Η διαφαινόμενη κατάρρευση της εταιρείας, η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη και η οποία είχε αποτιμηθεί έως και στα 40 δισ. δολάρια, είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, ενώ προκαλεί έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη τον μεγάλο αριθμό των εμπορικών κτιρίων που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό της.

Όμως, η πανδημία του κορωνοϊού, η μαζική στροφή στην τηλεργασία, η μείωση της αξίας των εμπορικών ακινήτων και η συνεπαγόμενη οικονομική συρρίκνωση έχουν κληρονομήσει στη WeWork ένα βαρύ χρέος και μια δυσκολία στις ροές εσόδων.

«Εάν δεν καταφέρουμε να βελτιώσουμε τη ρευστότητά και την κερδοφορία μας, τότε ενδεχομένως θα εξετάσουμε όλες τις εναλλακτικές, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάρθρωσης ή της αναχρηματοδότησης του χρέους, της πώλησης περιουσιακών στοιχείων και της υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα» προειδοποιεί η διοίκηση της εταιρείας.

Η μετοχή της WeWork διαπραγματεύεται σε επίπεδα κάτω του 1 δολαρίου από τα μέσα Μαρτίου, ενώ σήμερα ετοιμάζεται για νέα «βουτιά» άνω του 25%, με αποτέλεσμα να κατρακυλά μόλις στο 0,15 δολάριο. Η κεφαλαιοποίησή της, δε, δεν υπερβαίνει τα 500 εκατ. δολάρια.

Στο α’ εξάμηνο του 2023, η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές 700 εκατ. δολαρίων, με τη συνολικής της ρευστότητα να ανέρχεται σε μόλις 680 εκατ. δολάρια, ενόσω το μακροπρόθεσμο χρέος αγγίζει τα 3 δισ. δολάρια.

Η WeWork εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2021, αλλά αυτό δεν απέτρεψε τη συνέχιση των προβλημάτων, τα οποία είχαν αρχίσει να εκδηλώνονται με το ξέσπασμα της πανδημίας.

Σήμερα, η οικονομική κατάσταση ωθεί ολοένα και περισσότερα στελέχη σε παραίτηση. Μόνο την προηγουμένη εβδομάδα, τρία νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αποφάσισαν να πηδήξουν από το… καράβι, πριν πέσει στα βράχια.

Διαβάστε ακόμα

Έκτακτος φόρος στις τράπεζες: Γιατί το μοντέλο Ιταλίας δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα

Ψυχρολουσία για τους οδηγούς με ανατιμήσεις 12% στα διόδια του εθνικού οδικού δικτύου από Σεπτέμβριο

Πλειστηριασμοί: Ραντεβού τον Σεπτέμβρη για τα απομεινάρια της «Κ. Π. Μαρινόπουλος» (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""