Το κόστος για τη διατήρηση σε λειτουργία των δύο τελευταίων πυρηνικών σταθμών της Γερμανίας μετά και από τον Δεκέμβριο θα φτάσει έως και τα 100 εκατ. ευρώ. Η Ευρώπη χρειάζεται όλο το παραγωγικό δυναμικό ενέργειας που μπορεί να διαθέσει τον χειμώνα, καθώς η ενεργειακή κρίση συμπιέζει τις προμήθειες από τον βορρά έως τον νότο της ηπείρου.

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ θα λάβει οριστική απόφαση για τη συνέχιση ή μη της λειτουργίας πριν τα τέλη του έτους, ωστόσο οι EON και EnBW έχουν λάβει εντολές να προετοιμάζονται για επέκταση της λειτουργίας των μονάδων τους, οι οποίες προβλεπόταν να έχουν κλείσει έως τα τέλη του 2022, στο πλαίσιο της “εξόδου” της χώρας από την πυρηνική ενέργεια.

Το Isar-2 της EON αρχίζει συντήρηση μίας εβδομάδας από τις 21 Οκτωβρίου όσον αφορά τις βαλβίδες πίεσής του. Μαζί με τα κόστος προσωπικού και τις τεχνικές προετοιμασίες, η συνολική δαπάνη θα πλησιάσει τα 50 εκατ. ευρώ, ανέφερε άτομο με γνώση του ζητήματος. Οι αντίστοιχες προετοιμασίες για το Neckarwestheim-2 της EnBW θα κοστίσουν ανάλογο πόσό, σημείωσε έτερο πρόσωπο.

Και οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν για τα ποσά καθώς και το εάν τελικώς οι αντιδραστήρες θα παραμείνουν ή όχι σε λειτουργία.2.

Διαβάστε ακόμη

Εκπομπές ρύπων από αυτοκίνητα: Το δρακόντειο Euro 7 έρχεται (pic)

Ξεκινά το μεγάλο «παζάρι» σούπερ μάρκετ – βιομηχάνων για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Η προδοσία της Παγκρήτιας, οι 16 νέες Ferrari μέσα στην κρίση, το deal της Προοδευτικής και ο μυστηριώδης δάκτυλος