Ο πρωταθλητής Ευρώπης βρίσκεται σε σύγχυση. Στον απόηχο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τη βρετανική κυβέρνηση στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο ποδοσφαιρικός σύλλογος του Λονδίνο αναζητά το νέο του ιδιοκτήτη.

Η λίστα με τους υποψήφιους αγοραστές της Τσέλσι μεγαλώνει

Έως και 30 πλειοδότες αναμένεται να καταθέσουν προσφορές για την απόκτηση της Τσέλσι, από Βρετανούς μεγιστάνες ακινήτων μέχρι και ιδρυτές αμερικανικών hedge fund.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τοντ Μπόελι Αμερικανό από κοινού με τον Βρετανό επιχειρηματία Τζόναθαν Γκολντστάιν, καθώς και ένα γκρουπ με επικεφαλής τον επιχειρηματία ακινήτων Νικ Κάντι. Πολλά είναι ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες από το Bloomberg τα μεγάλα ονόματα που επιθυμούν να πάρουν τη θέση του Αμπράμοβιτς. Μεταξύ αυτών, ο Τζος Χάρις συνιδρυτής της Apollo Global Management, ο ιδιοκτήτης της New York Jets, Γούντι Τζόνσον καθώς και η Oaktree Capital.

Η Raine, επενδυτική τράπεζα με έδρα τη Νέα Υόρκη που προσέλαβε ο Αμπράμοβιτς πριν από την επιβολή κυρώσεων από τη βρετανική κυβέρνηση, θα συγκεντρώσει τις προσφορές. Η Τσέλσι αναμένει ότι μία ή περισσότερες προσφορές θα υπερβούν την ελάχιστη τιμή των 3 δισεκατομμυρίων λιρών (4 δισεκατομμύρια δολάρια). 

Αλλά ο στόχος είναι μια γρήγορη πώληση για να ξεφύγει ο σύλλογος από τα χέρια του Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Η βρετανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να εμπλακεί στην επιλογή του νικητή, παρόλα αυτά, θα έχει τον τελευταίο λόγο εάν ο πλειοδότης δεν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Το πιο σημαντικό είναι πως οι πλειοδότες θα πρέπει να αποδείξουν ότι υπάρχει ήδη επαρκής χρηματοδότηση για τη μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

«Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει ότι κανένα από τα έσοδα δεν θα καταλήξει στον τραπεζικό λογαριασμό του Αμπράμοβιτς», δήλωσε ο Κίραν Μαγκουάιρ, ακαδημαϊκός οικονομικών ποδοσφαίρου στο Πανεπιστήμιο στο Λίβερπουλ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συγκεκριμένη πώληση πρόκειται για μια σπάνια και συνάμα, εξαιρετική ευκαιρία. Η Τσέλσι είναι ο πρώτος από τους έξι κορυφαίους συλλόγους στο πιο προσοδοφόρο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ευρώπης που αναμένεται να αλλάξει χέρια από τότε που η Boston Red Sox του Τζον Χένρι αγόρασε τη Λίβερπουλ έναντι 300 εκατομμυρίων λιρών το 2010. 

 

Διαβάστε επίσης:

Γιεβγκένι Κασπέρσκυ: Ο Ρώσος μεγιστάνας, οι κυρώσεις και η στενή σχέση με τη Σαντορίνη 

Προς την καλύτερη εβδομάδα των τελευταίων 16 μηνών οι αγορές στην Ευρώπη

Πέτρος Φιλιππίδης: Μετά τη δίκη, έρχεται το σφυρί για το σπίτι στο Ψυχικό