Πωλήσεις ύψους περίπου 350 εκατομμυρίων ευρώ (374 εκατομμύρια δολάρια) πραγματοποίησε η Adidas AG από τα παπούτσια Yeezy κατά το τρίτο τρίμηνο, καθώς η εταιρεία μειώνει το απόθεμα των υποδημάτων της από την ακυρωθείσα συνεργασία της με τον ράπερ Ye.

Πέρα από τα Yeezy, η γερμανική εταιρεία δήλωσε ότι οι πωλήσεις σε ουδέτερο νόμισμα αυξήθηκαν κατά 2% το τρίμηνο για τις υπόλοιπες προσφορές της, χάρη στα κλασικά αθλητικά παπούτσια με υψηλές πωλήσεις, όπως τα Samba και Gazelle. Αυτό αυξάνει τη ζήτηση της μάρκας σε όλο τον κόσμο και δημιουργεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους λιανοπωλητές για το επόμενο έτος, σύμφωνα με μια δήλωση.

«Οι τρέχουσες επιδόσεις μας δεν είναι αρκετά καλές, αλλά έχουμε πει από την αρχή ότι χρειαζόμαστε χρόνο για να χτίσουμε αυτή τη φανταστική μάρκα και εταιρεία πίσω εκεί που ανήκει: Στην κορυφή ως η καλύτερη αθλητική μάρκα στον κόσμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Bjorn Gulden.

Οι επενδυτές εξετάζουν όλο και περισσότερο την πρόοδο της Adidas στο μέτωπο που δεν αφορά στο Yeezy ως ένδειξη του πόσο επιτυχημένες ήταν οι προσπάθειες του Gulden για ανάκαμψη.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος έχει δεσμευτεί να κάνει την εταιρεία πολύ πιο γρήγορη στο να ανταποκρίνεται στις τάσεις και έχει αυξήσει την παραγωγή της σειράς αθλητικών παπουτσιών Terrace, που περιλαμβάνει τα Sambas, Gazelles και Spezials. Αυτό δημιούργησε νέα δυναμική στο franchise Originals της Adidas, συμπίπτοντας με μια νέα διαφημιστική καμπάνια που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο για τα ρετρό προϊόντα. Η ζήτηση συνεχίζει να ξεπερνά την προσφορά για τα παπούτσια Terrace, δήλωσε η εταιρεία.

Αφού πούλησε προϊόντα Yeezy αξίας 750 εκατομμυρίων ευρώ από τον Μάιο, η Adidas κάθεται τώρα πάνω σε περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ από τα αθλητικά παπούτσια, τα οποία ίσως χρειαστεί να διαγραφούν, δήλωσε.

Η εταιρεία ακύρωσε τη συνεργασία Yeezy τον περασμένο Οκτώβριο μετά από μια σειρά αντισημιτικών ρητορικών από τον Ye, γνωστός και ως Kanye West.

Η Adidas επιβεβαίωσε τις επικαιροποιημένες προβλέψεις της από τον Οκτώβριο για αναμενόμενη λειτουργική ζημία περίπου 100 εκατ. ευρώ το 2023.

Διαβάστε ακόμη

Κρασί: Η ιστορία πίσω από δύο κορυφαίες ρετσίνες που εντυπωσιάζουν

Είναι απαραίτητο να βγάζετε τα παπούτσια σας όταν μπαίνετε σπίτι;

Λίρα Μπαχαρικά: «Τέλος εποχής» με πλειστηριασμό για το ακίνητο της Παλλήνης (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ