Περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ απέφεραν στα ταμεία της Adidas οι πωλήσεις από τα παπούτσια Yeezy το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η ζήτηση των καταναλωτών παρέμεινε υψηλή παρά την οργή για τις αντισημιτικές απόψεις του ράπερ Kanye West που ήταν και η αιτία πίσω από τη διακοπή της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα έσοδα από τα Yeezy ήταν περίπου τα ίδια με πέρυσι, πριν ξεκινήσει η πτώση τους. Η Adidas διέκοψε τη συνεργασία της με τον ράπερ και σχεδιαστή Ye, παλαιότερα γνωστό ως Kanye West, τον Οκτώβριο αφού έκανε μια σειρά από αντισημιτικά σχόλια, αφήνοντας μετέωρα αθλητικά παπούτσια αξίας περίπου 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, οι πωλήσεις των αποθεμάτων έχουν ήδη βοηθήσει τον γερμανικό αθλητικό κολοσσό να αυξήσει τους οικονομικούς του στόχους για το έτος και θα μπορούσε να γλυκάνει την εικόνα καθώς η Adidas πουλά τα αποθέματα Yeezy, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση την Πέμπτη. Η δεύτερη παρτίδα πώλησης ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα.

Η Adidas έχει δεσμευτεί να δωρίσει σημαντικό ποσό εσόδων από τα Yeezy σε οργανισμούς που εργάζονται για την καταπολέμηση των διακρίσεων και του μίσους.

Εξαιρουμένου των Yeezy, η επιχείρηση της Adidas έχει αποδώσει «λίγο καλύτερα από το αναμενόμενο» και ότι αναμένει ότι η μάρκα θα αποκτήσει περισσότερη δυναμική, όταν περισσότερα κλασσικά αθλητικά παπούτσια, όπως τα Samba και Gazelle, βγουν στα καταστήματα.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί η νέα γενιά αφήνει τα λιγότερα τιπς; Εργαζόμενοι σε Παγκράτι, Κολωνάκι και Μεταξουργείο σχολιάζουν

Ακριβαίνει και το ντίζελ: Γιατί καταγράφεται απροσδόκητο ράλι στην τιμή του (γράφημα)

Village Roadshow: Η δεύτερη ευκαιρία μετά την απόκτηση της από τον ΑΝΤ1 και η επιστροφή στα κέρδη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ