Έτοιμη να κάνει το μεγάλο «μπάσιμο» στον κλάδο των αθλητικών παπουτσιών είναι η McLaren Group, η βρετανική εταιρεία υπερτελών οχημάτων. Το ντεμπούτο στον τομέα των υποδημάτων πραγματοποιείται, μάλιστα, μέσω της συνεργασίας με τη δημοφιλή ετικέτα Athletic Propulsion Labs.  

Το πρώτο πακέτο των προϊόντων, το οποίο φέρει την ονομασία HySpeed (παραπέμπει στα γρήγορα αυτοκίνητα της McLaren), περιλαμβάνει έναν περιορισμένο αριθμό παπουτσιών, τα οποία θα κυκλοφορούν σε πέντε διαφορετικά χρόνια.  Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι αντλούν διάφορα χαρακτηριστικά από τα super-cars της McLaren, όπως για παράδειγμα η αεροδυναμική κ.α. 

Η τιμή τους θα ανέρχεται στα 450 δολάρια το καθένα και θα διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα στο Λος Άντζελες, στην Ιταλία, στο Χονγκ Κονγκ και φυσικά, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.  

Το HySpeed συνιστά την τελευταία (χρονικά) κίνηση της McLaren στον κόσμο της μόδας, καθώς ήδη δραστηριοποιείται στον τομέα του ρουχισμού και των αξεσουάρ, μέσω της συνεργασίας με τις ετικέτες Belstaff, Rhude κ.α. 

Η εν λόγω στρατηγική, σύμφωνα με το Bloomberg, εντάσσεται στην προσπάθεια διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου, καθώς τα προβλήματα που καταγράφονται στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας (καθυστερήσεις στα logistcs, ελλείψεις σε εξαρτήματα και μικροτσίπς) έχουν καθυστερήσει αισθητά το λανσάρισμα του νέου μοντέλου (Artura). 

Ας σημειωθεί ότι τον προηγούμενο μήνα η βρετανική εταιρεία άντλησε 150 εκατ. ευρώ από τους μετόχους, στους οποίους συγκαταλέγονται η επενδυτική εταιρεία Ares Management Corp., το κρατικό ταμείο πλούτου του Μπαχρέιν, αλλά και το δημόσιο επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας.  

Την ίδια στιγμή, η McLaren «ποντάρει» πολλά και στους νέους οπαδούς από τη χρυσοφόρα αγορά των ΗΠΑ, μέσω της ομάδας που διατηρεί στο πρωτάθλημα της Formula One. Κι αυτό, διότι το αμερικανικό ενδιαφέρον για το άθλημα έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, χάρη στα περισσότερα αμερικανικά grand prix αλλά και τις επιτυχημένες ταινίες του Netflix για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ντογιάκος, τα λεφτά του Yale και του Prinston στα κόκκινα δάνεια, οι Δανοί με τους Στασινόπουλους και το σχέδιο του Ολλανδού

Τρία γραφήματα δείχνουν την άνευ προηγουμένη κρίση φυσικού αερίου στην Ευρώπη

«Κοσμικόν»: Το μυστικό πίσω από τα «γλυκά» κέρδη της γνωστής αλυσίδας (pics)