Η T-Mobile USA ανακοίνωσε θα προχωρήσει σε απολύσεις για το 7% του προσωπικού της, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας περιορισμού του κόστους, καθώς η εταιρεία δαπανά μεγάλα ποσά για να προσελκύσει νέους συνδρομητές σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά.

Η κίνηση αυτή θα επηρεάσει περίπου 5.000 θέσεις εργασίας. Αφορά κυρίως προσωπικό στους τομείς corporate και back-office καθώς και κάποιους τεχνικούς, ανέφερε χθες η T-Mobile σε ανακοίνωσή της. Δεν θα επηρεαστούν οι ειδικοί λιανικής πώλησης και οι ειδικοί σε θέματα καταναλωτικής φροντίδας.

Ο διευθύνων σύμβουλος Μάικ Σίβερτ δήλωσε σε επιστολή προς τους εργαζομένους ότι το κόστος προσέλκυσης και διατήρησης πελατών είναι «σημαντικά πιο μεγάλο από ό,τι ήταν πριν από λίγα τρίμηνα». Η ανάπτυξη της επιχείρησης γρήγορου διαδικτύου της εταιρείας και οι προσπάθειες σε άλλους τομείς «δεν αρκούν για να ανταποκριθούμε σε αυτές τις μεταβαλλόμενες προσδοκίες των πελατών στο μέλλον», ανέφερε.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί ότι η T-Mobile επιδιώκει να αντισταθμίσει ένα νέο γύρο μεγάλων εκπτώσεων και δωρεάν προωθητικών ενεργειών για τηλέφωνα ενόψει της περιόδου των διακοπών, που τροφοδοτείται εν μέρει από την άφιξη της νεότερης έκδοσης του iPhone της Apple. Η T-Mobile, όπως και άλλοι αμερικανικοί όμιλοι τηλεπικοινωνιών, παλεύει με την επιβράδυνση της αύξησης των συνδρομητών, καθώς οι γίγαντες της καλωδιακής Comcast και Charter Communications  εγγράφουν εκατοντάδες χιλιάδες νέους πελάτες προσφέροντας δωρεάν γραμμές κινητής τηλεφωνίας.

Διαβάστε ακόμη

Τα διόδια, το Μαξίμου και ο… Μποδοσάκης, oι προσφορές της Αττικής Οδού, η ΔΕΗ στις οπτικές ίνες και τα νέα πρόσωπα στην Apivita και στη SKY express

Sotheby’s: Σε δημοπρασία φόρεμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα (tweet)

Ρωσία: Ποιος όμιλος θα αγοράσει την Heineken για μόλις ένα ευρώ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ