Η Dell Technologies μείωσε το προσωπικό της κατά 13.000 κατά το τελευταίο οικονομικό έτος, προχωρώντας σε μία πιο απότομη μείωση από ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Η Dell είχε 120.000 υπαλλήλους παγκοσμίως στις 2 Φεβρουαρίου, ανέφερε η κατασκευάστρια εταιρεία προϊόντων τεχνολογίας τη Δευτέρα σε σχετική ανακοίνωση. Η μείωση αυτή είναι 10% σχεδόν κάτω σε σχέση με το προηγούμενο έτος. «Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2024, συνεχίσαμε να λαμβάνουμε ορισμένα μέτρα για τη μείωση του κόστους», ανέφερε η Dell. «Παρά τις δύσκολες αυτές αποφάσεις, συνεχίζουμε τις εστιασμένες προσπάθειες για την ενδυνάμωση των εργαζομένων μας και την προσέλκυση, ανάπτυξη και διατήρηση ταλέντων».

Οι αδύναμες πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών προκάλεσαν μια ανακοίνωση στις αρχές του 2023, όταν τα στελέχη της Dell δήλωσαν ότι θα περικόψουν περίπου 6.650 θέσεις εργασίας. Τελικά, σχεδόν διπλάσιοι από αυτούς καταργήθηκαν κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2024.

Ο Woo Jin Ho της Bloomberg Intelligence έγραψε ότι η κίνηση αυτή παρέχει μέτρια λειτουργική μόχλευση και η ανοδική πορεία των πωλήσεων PC ή των υποδομών μη-AI θα μπορούσε να αποφέρει καλύτερα κέρδη». Εκπρόσωπος της Dell δήλωσε ότι η αποκάλυψη αντανακλά «τη συνεχή δέσμευση για την αξιολόγηση της επιχείρησής μας ώστε να διασφαλίσουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και έτοιμοι να αποδώσουμε».

Ενώ είναι γνωστή για τη δραστηριότητά της στον τομέα των PC, η Dell έχει προσελκύσει την προσοχή των επενδυτών το τελευταίο έτος λόγω της αύξησης του ενδιαφέροντος για τους υψηλής ισχύος διακομιστές της που απαιτούνται για την εκτέλεση εργασιών AI. Οι μετοχές της βρίσκονται κοντά σε υψηλό ρεκόρ μετά την αναφορά του ενδιαφέροντος των πελατών για «servers βελτιστοποιημένους για τεχνητή νοημοσύνη».

Διαβάστε ακόμη

«Αναίμακτη» πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Ράλι για τις μετοχές της πληροφορικής

Κλιματική αλλαγή: Η άνοδος στη θερμοκρασία αυξάνει τις τιμές στα τρόφιμα

ΗΠΑ: Χαμηλό τεσσάρων μηνών για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ