Όπως όλα δείχνουν τα πρώτα iPhone 14 ινδικής παραγωγής θα είναι έτοιμα τους επόμενους μήνες αφού η Apple στρέφεται προς την Ινδία. Εν τω μεταξύ, στις 7 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση των νέων μοντέλων iPhone, του iPhone 14. Ο κύριος όγκος της παραγωγής των κινητών τηλεφώνων της Apple γίνεται στην Κίνα όπως συμβαίνει φυσικά με πολλά επώνυμα προϊόντα.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg η Apple αποφάσισε να στραφεί προς την Ινδία και να ξεκινήσει να παράγει και εκεί τα κινητά της τηλέφωνα. Σημειώνεται ότι για να παραχθεί μια νέα συσκευή iPhone απαιτούνται 6-9 μήνες, με την Apple να επιθυμεί την προσθήκη της Ινδίας στην παραγωγή για να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το χρονικό διάστημα.

Τα τελευταία χρόνια η κλιμακούμενη ένταση ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσιγκτον σε συνδυασμό με την πανδημία και τα συνεχόμενα lockdown στην Κίνα διακόπτοντας τη λειτουργία των εργοστασίων, έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλες αμερικανικές εταιρείες να αναζητούν και νέους τόπους παραγωγής των προϊόντων τους.

Η εταιρεία που συνεργάζεται η Apple για την κατασκευή των iPhone, η Foxconn με έδρα την Ταϊβάν, μελετά διεξοδικά τη μεταφορά μέρους της δραστηριότητας συναρμολόγησης των iPhones στο εργοστάσιο που διαθέτει στην πόλη Τσενάι στη νότιο Ινδία.

Apple και Foxconn αποφάσισαν ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει φέτος ταυτόχρονα η παραγωγή των iPhones σε Κίνα και Ινδία και έτσι το εργοστάσιο στην Ινδία θα ξεκινήσει την παραγωγή των νέων συσκευών δύο μήνες μετά την έναρξη των εργασιών στα κινεζικά εργοστάσια.

Παρόλα αυτά, ο αμερικανικός κολοσσός δεν έκανε δεν καμία επίσημη τοποθέτηση για το θέμα, ωστόσο πηγές από το εσωτερικό της αναφέρουν ότι ιδανικά η εταιρεία θα ήθελε να κυκλοφορήσει το πρώτο iPhone από το ινδικό εργοστάσιο στα τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου στόχος όμως που θεωρείται ιδιαίτερα φιλόδοξος για να επιτευχθεί.

Πάντως αμέσως μετά το δημοσίευμα η εταιρεία που έχει αναλάβει τη διανομή των προϊόντων της Apple στην Ινδία, η Redington India Ltd., είδε την τιμή της μετοχής της ανεβαίνει κατά περίπου 10%.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς η πτώση του ευρώ «πληγώνει» τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις

Οι κροίσοι του software – Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι στον κόσμο

Αυτές είναι οι 10 εταιρείες που σε αφήνουν να δουλέψεις από όπου θέλεις και κάνουν προσλήψεις