Μειοψηφικό μερίδιο της ομάδας Aston Martin στην αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Arctos Partners πούλησε ο Καναδός δισεκατομμυριούχος Lawrence Stroll.

Η επένδυση της Arctos, η οποία έχει μερίδιο στους Boston Red Sox και στον ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας του Λίβερπουλ Fenway Sports Group, αποτιμά την ομάδα της F1 σε περίπου 1 δισεκατομμυρίου λιρών (1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων), σύμφωνα με πρόσωπο που γνωρίζει τη συμφωνία, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Είναι η πρώτη φορά που ο Stroll πουλάει μετοχές της ομάδας F1, για την οποία οδηγεί ο γιος του Lance. Είναι επίσης ο μεγαλύτερος μέτοχος της Aston Martin Lagonda Global Holdings Plc, της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας πολυτελών αυτοκινήτων. Ο άλλος οδηγός της Aston Martin στην F1 -ο Fernando Alonso– είναι σήμερα τέταρτος στη βαθμολογία.

Η συμφωνία έρχεται την παραμονή του πολυσυζητημένου Grand Prix του Λας Βέγκας αυτό το Σαββατοκύριακο και δείχνει την αυξανόμενη απήχηση της F1 στις ΗΠΑ, ανέφερε η ομάδα της Aston Martin σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη.

Ο Stroll επιβεβαίωσε σε εκδήλωση τον περασμένο μήνα ότι είχε κάνει συζητήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές, αλλά δήλωσε ότι δεν υπήρχε τίποτα οριστικό.

Οι όροι και η αποτίμηση της συμφωνίας, η οποία αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του έτους, δεν αποκαλύφθηκαν. Η Raine Group λειτούργησε ως σύμβουλος της Aston Martin για την επένδυση.

Διαβάστε ακόμη

Scope Ratings: Η επενδυτική βαθμίδα της Ελλάδας θα είναι ανθεκτική στα εξωτερικά σοκ (γραφήματα)

ΤτΕ: Πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα €5,77 δισ. ευρώ το δεκάμηνο

Συνταξιούχοι: Ποιοι θα λάβουν διπλή ενίσχυση τα Χριστούγεννα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ