ΗAstraZeneca αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα έσοδα του 2022, καθώς οι πωλήσεις και τα κέρδη ανά μετοχή το δεύτερο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η επιδόσεις της φαρμακευτικής εταιρείας έλαβαν ώθηση από την αύξηση των πωλήσεων σε όλους τους τομείς θεραπειών, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων για την Covid-19.

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία αναμένει τώρα τα έσοδα να αυξηθούν περισσότερο από 20%, καθώς η αυξανόμενη χρήση των φαρμάκων της για τον κορωνοϊό αντισταθμίζει τη μείωση από τις πωλήσεις του εμβολίου της, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, τα έσοδα αυξήθηκαν στα 10,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών του Bloomberg Consensus για έσοδα ύψους 10,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα κέρδη ανά μετοχή, που έφτασαν τα 1,72 δολάρια, ξεπέρασαν επίσης τις προσδοκίες των αναλυτών για 1,58 δολάρια. «Βλέπουμε ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα σε κάθε περιοχή και κάθε αγορά», δήλωσε η Chief Financial Officer Αραντάνα Σαρίν σε συνέντευξή της στο Bloomberg Television.

Η AstraZeneca σημείωσε επίσης ότι η εξαγορά της Alexion Pharmaceuticals βοήθησε στην ενίσχυση της απόδοσης και ότι η εταιρεία αυξάνει τις δαπάνες της για έρευνα και ανάπτυξη.

Διαβάστε ακόμα:

O θρυλικός επενδυτής στη Silicon Valley που τα έβαλε με τη Wall Street και κέρδισε

Αγγελική Φράγκου: Κυρίαρχη στη Ναυτιλία – Δημιούργησε εταιρεία-κολοσσό με 188 πλοία

Γιώργος Ντάνος – Ammousa: Η μπύρα από την Πάτρα που «μεθά» Σιγκαπούρη, Παρίσι, Λονδίνο (pics)