Μείωση σε έσοδα και πωλήσεις κατέγραψε το δεύτερο τρίμηνο η BioNTech καθώς οι καθυστερήσεις στις παραγγελίες εμβολίων κατά της Covid-19, συγκράτησαν πωλήσεις και τα κέρδη. Ως εκ τούτου, η μετοχή της εταιρείας σημείωσε απώλειες που ξεπέρσαν το 5% προσυνεδριακά ση χρηματαγορά τω ΗΠΑ.

Τα έσοδα στο δεύτερο τρίμηνο μειώθηκαν κατά περίπου 40% στα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η BioNTech, λιγότερα από τη μέση εκτίμηση για 3,96 δισ. ευρώ των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg. Τα μειωμένα κέρδη ανά μετοχή ήταν 6,45 ευρώ, επίσης κάτω από τις εκτιμήσεις.

Η BioNTech και η συνεργάτης της Pfizer Inc. βασίζονται σε ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο στη μετάλλαξη Όμικρον για να αυξήσουν τις πωλήσεις για το υπόλοιπο του έτους. Οι πρώτες δόσεις ενός εμβολίου προσαρμοσμένες τόσο στο αρχικό στέλεχος του ιού όσο και στην ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή omicron BA.4/5 θα είναι έτοιμες τον Οκτώβριο, εγκαίρως δηλαδή για τις νεές εκστρατείες εμβολιασμού ανέφερε η BioNTech. Οι εταιρείες θα ξεκινήσουν τις κλινικές δοκιμές εντός του μήνα.

Τα ADRs (American depositary receipts) της Βiotech μειώθηκαν έως και 9,4% στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη πτώση από τις 19 Απριλίου.

Η BioNTech επαναλαμβάνει τον στόχο της για έσοδα από εμβόλια 13 έως 17 δισ. φέτος, με τη ζήτηση να αυξάνεται το τέταρτο τρίμηνο, όταν θα είναι διαθέσιμο το νέο εμβόλιο για τον Covid. Η Moderna Inc. έχει δηλώσει ότι θα ξεκινήσει την παράδοση φθινοπωρινών εμβολίων τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ακόμα:

Μητσοτάκης: Ήταν λάθος η παρακολούθηση Ανδρουλάκη – Δεν θα το επέτρεπα εάν το γνώριζα (vid +upd)

Στο 11,6% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο – «Φωτιά» ανατιμήσεων

Θεόδωρος Φέσσας: Πώς επιταχύνονται οι ρυθμοί των επενδύσεων για τoν όμιλο Quest (pics)