Η Intralot κατέληξε σε συμφωνία με ομολογιούχους πιστωτές του Ομίλου με στόχο τη συνολική κεφαλαιακή διάρθρωση της εταιρείας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, ομάδα πιστωτών συμφώνησε να παράσχει στην Intralot χρηματοδότηση 148 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποπληρωθούν κάποια από τα παλαιότερα χρέη που λήγουν τον Σεπτέμβριο του 2021 και για «απαλυνθούν» οι όροι της αναδιάρθρωσης χρέους για τους οποίους είναι σε εξέλιξη πολύμηνη διαπραγμάτευση.

Υπό τη νέα συμφωνία, μέρος ομολόγων ύψους 250 εκατ. ευρώ που λήγουν τον Σεπτέμβριο θα αποπληρωθούν από μερίδα επενδυτών.

Για το υπόλοιπο ποσό θα υπάρξει ανταλλαγή ομολογιών, με τις νέες ομολογίες να λήγουν το 2025.

Η Intralot, με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε Αργεντινή και Βουλγαρία, δέχθηκε πλήγμα από τις επαναδιαπραγματεύσεις συμβολαίων σε ορισμένες χώρες αλλά και από την πανδημία.

Τα έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν περισσότερο από 16% πέρσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με πιστωτές, συμπεριλαμβανομένων των Beach Point Capital Management, M&G Plc και Oak Hill Advisors από πέρυσι, καταλήγοντας σε μια αρχική συμφωνία τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, η νέα πρόταση, αν και υποστηρίζεται από το 82% περίπου των ομολογιούχων του 2021, χρειάζεται ελάχιστη υποστήριξη 90% για να καταστεί δεσμευτική.

Διαβάστε ακόμα:

«Κουρεμένα» ενοίκια: Αύριο οι αποζημιώσεις Απριλίου – Μαΐου – Ποιοι δεν θα καταβάλουν μίσθωμα τον Ιούλιο

Βρετανική έρευνα: Ποιος συνδυασμός εμβολιών είναι καλύτερος και πόσο προστατεύει

FlexCar: «Απογειώνεται» με νέο γύρο χρηματοδότησης 50 εκατ. ευρώ