Στα αρχικά στάδια εξέτασης μιας πιθανής προσφοράς για την ευρωπαϊκή εταιρεία πληρωμών Nexi  βρίσκεται η CVC Capital Partners, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της Nexi εδώ και αρκετό καιρό, ανέφεραν οι πηγές οι οποίες μίλησαν στο πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων διατηρώντας την ανωνυμία τους. Οι μετοχές της Nexi έχουν υποχωρήσει κατά 22% στο Μιλάνο φέτος, με τη χρηματιστηριακή αξία να διαμορφώνεται στα 7,6 δισ. ευρώ (8 δισ. δολάρια).

Άλλες επενδυτικές εταιρείες έχουν επίσης εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς της Nexi, σύμφωνα πάντα με τις ανώνυμες πηγές. Τα διάφορα funds θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια κοινή προσφορά για την εταιρεία, δεδομένου του μεγέθους της πιθανής συμφωνίας, δήλωσαν κάποιες από τις πηγές. Οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν σε επίσημες προτάσεις.

Οι εταιρείες πληρωμών έχουν αποδειχθεί δημοφιλείς στόχοι. Τον Ιούνιο, η Brookfield Asset Management . συμφώνησε να εξαγοράσει την εισηγμένη στο Λονδίνο Network International Holdings έναντι περίπου 2,2 δισ. λιρών (2,7 δισ. δολαρίων) για να επεκτείνει την παρουσία της στην επεξεργασία πιστωτικών καρτών στη Μέση Ανατολή. Ένα μήνα αργότερα, η GTCR έκλεισε συμφωνία για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Worldpay, της μονάδας της Fidelity National Information Services . που διαχειρίζεται πληρωμές με κάρτες για επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Η Nexi, η οποία υποστηρίζεται από ιδιωτικά κεφάλαια, αναπτύχθηκε ραγδαία μέσω μιας σειράς εξαγορών τα τελευταία χρόνια και έγινε ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στον ευρωπαϊκό κλάδο πληρωμών. Στους κύριους μετόχους της περιλαμβάνονται η Hellman & Friedman, καθώς και ένα όχημα που υποστηρίζεται από την Bain Capital και την Advent International, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Δεν είναι σαφές αν οι ιδιοκτήτες της Nexi θα ήταν ανοιχτοί σε μια πώληση στο εγγύς μέλλον, δεδομένης της χαμηλότερης αποτίμησης. Εκπρόσωποι της CVC, της Nexi, της Advent και της Hellman & Friedman αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ εκπρόσωπος της Bain δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Διαβάστε ακόμη

Στουρνάρας στους FT: Είμαστε στο σκοτάδι λόγω Μέσης Ανατολής – Oχι σε άλλες αυξήσεις επιτοκίων

Αγροτική επιχείρηση: Αυτοί είναι οι τρόποι για να κάνετε ασφάλιση στη δική σας

Εμπλοκή στην απανθρακοποίηση της Ναυτιλίας: Σχεδόν το 30% του στόλου θα είναι άνω των 21 ετών το 2030

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ