Σε συζητήσεις για την εξαγορά της εταιρείας cloud VMware βρίσκεται η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών Broadcom, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Η εν λόγω συμφωνία, εφόσον προχωρήσει θα αποτελέσει ένα από τα πιο σημαντικά deals στον τεχνολογικό κλάδο και θα επιτρέψει στην κατασκευάστρια εταιρεία ημιαγωγών να «πατήσει γερά το πόδι της» στο νευραλγικό τομέα της ανάπτυξης λογισμικού.

Οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και δεν είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν σε εξαγορά αναφέρει οι πηγές του αμερικανικού πρακτορείου. Η αξία της VMware ανέρχεται προς το παρόν στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου.

Μία πιθανή εξαγορά θα προστεθεί σε μία μακρά λίστα σειρά συμφωνιών για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Broadcom, Χοκ Ταν, ο οποίος έχει δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες και πιο διαφοροποιημένες εταιρείες στον κλάδο των ημιαγωγών. Οι εταιρείες λογισμικού βρίσκονται στο στόχαστρο της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, με την Broadcom να αγοράζει την CA Technologies το 2018 και την Symantec Corp. το 2019.

Η Broadcom ξεπέρασε τις προβλέψεις της Wall Street, ανακοινώνοντας κέρδη το πρώτο τρίμηνο, ενώ η εταιρεία έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου στις 2 Ιουνίου.

Οι μετοχές της Broadcom έχουν υποχωρήσει 18% μέχρι σήμερα φέτος, ενώ η VMware σημείωσε πτώση 17%.

Διαβάστε ακόμα:

EBRD: Η Ελλάδα μπορεί να ωφεληθεί από την αποπαγκοσμιοποίηση

Eurogroup: «Θετική» 14η αξιολόγηση και μεγαλύτερη δημοσιονομική ελευθερία για την Ελλάδα

Βγάζει αντίδραση το Χρηματιστήριο Αθηνών – Κέρδη άνω του 1% στο ταμπλό, ξεχωρίζουν Εθνική και ΤΕΡΝΑ