Το Χονγκ Κονγκ άρει τα μέτρα καραντίνας για τους προσβεβλημένους με κορωνοϊό πολίτες, αν και συνεχίζει να επιβάλλει μάσκες στους δημόσιους χώρους, σε μία προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας της μεγαλούπολης από την πανδημία.

Η καραντίνα θα πάψει να ισχύει στις 30 Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών. Η κίνηση αποτελεί το επόμενο βήμα στον σχεδιασμό των αρχών για το «άνοιγμα» της οικονομίας της πόλης.

Σημειωτέον πως η πόλη έχει καταργήσει όλα τα μέτρα προστασίας εκτός από τις μάσκες οι οποίες θα συνεχίσουν να θεωρούνται απαραίτητες για την κυκλοφορία των πολιτών μέχρι και το τέλος του χειμώνα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Χονγκ Κονγκ, Τζον Λι, «οι πληροφορίες μας όσον αφορά τον κορωνοϊό και την αντιμετώπισή του έχουν αυξηθεί σημαντικά. Ως αποτέλεσμα πρέπει να μεταβληθεί και η στάση που λαμβάνουμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού καθαυτού».

Οι πολίτες με Covid-19 οι οποίοι δεν έχουν συμπτώματα θα μπορούν να συνεχίσουν να προσέρχονται στην εργασία τους κανονικά εάν το επιλέξουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αν και η προσέλευση των προσβεβλημένων με κορωνοϊό μαθητών στα σχολεία «δε συνιστάται».

Οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας αναμένεται να άρουν το μέτρο επιβολής μάσκας τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Σημειωτέον πως η παράβαση του μέτρου φέρει «τσουχτερά» πρόστιμα των HK$5.000 (περίπου 640 ευρώ).

Τέλος, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Natixis SA, η οικονομία του Χονγκ Κονγκ έχει απολέσει $27 δισ. λόγω των lockdowns της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης:

Οι βασιλικοί οίκοι και η χρυσή γκαρνταρόμπα τους – Πόσο κοστίζουν τα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ των γαλαζοαίματων (pics + vid)

Οικογένεια Παυλίδη: Πώς οι «βασιλιάδες του μαρμάρου» πούλησαν το στέμμα τους (pics)

Αυτά είναι τα έντομα που υπάρχουν στις τροφές που τρώμε – Οι φάρμες εντόμων έρχονται από το μέλλον