Διερευνητικές συνομιλίες για την πώληση του δικτύου ABC και των τηλεοπτικών σταθμών της στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Nexstar Media Group διεξήγαγε η Walt Disney, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται πηγή με γνώση του ζητήματος.

Οι συνομιλίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και δεν περιλαμβάνουν συγκεκριμένη αποτίμηση, δήλωσε η πηγή, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας. Η Nexstar θα ενδιαφερόταν μόνο στη σωστή τιμή.

Εκπρόσωπος της Nexstar αρνήθηκε να σχολιάσει, όπως και η Disney.

Ο Tom Carter, πρώην πρόεδρος της Nexstar και τώρα σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου και του διοικητικού συμβουλίου της, δήλωσε στους επενδυτές σε συνέδριο της Bank of America Securities την Τετάρτη ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται να αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία από ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης όπως η Disney που επιθυμούν να αναδιαρθρωθούν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπάρχουν κάποιες επιπλοκές σε μια πώληση. Το ESPN, το αθλητικό δίκτυο της Disney, μοιράζεται πολλές από τις τηλεοπτικές εκπομπές του με το ABC.

Η Nexstar, με έδρα το Ίρβινγκ του Τέξας, διαθέτει 200 τηλεοπτικούς σταθμούς που ανήκουν ή συνεργάζονται με αυτήν σε 116 αγορές. Πρόσφατα απέκτησε την πλειοψηφία του δικτύου CW από την Warner Bros. Discovery Inc. και την Paramount Global πέρυσι. Έχει επίσης στην ιδιοκτησία της το NewsNation, ένα καλωδιακό ειδησεογραφικό κανάλι.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Πώς αξιολογεί την επενδυτική βαθμίδα, τις τράπεζες και τα ελληνικά ομόλογα (πίνακες)

Γεωργιάδης για «ξεπάγωμα» τριετιών: Δεν υπάρχει ζήτημα αναδρομικότητας

Ποιες είναι οι νέες υποχρεώσεις όσων νοικιάζουν πολλά Airbnb

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ