Ο ιδρυτής της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Έλον Μασκ, έχει χάσει 50 δισεκατομμύρια δολάρια – τουλάχιστον μέχρι στιγμής – αυτή την εβδομάδα, εξαιτίας της υποχώρησης των μετοχών της Tesla Inc. για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

Πρόκειται για την ισχυρότερη διήμερη πτώση στην ιστορία του Bloomberg Billionaires Index, αλλά και τη μεγαλύτερη ημερήσια «βουτιά πλούτου» έπειτα από τα 36 δισεκατομμύρια δολάρια που έχασε ο Τζεφ Μπέζος, μετά το διαζύγιό του από τη Μακένζι Σκοτ, το 2019. Η καθοδική πορεία της μετοχής της Tesla ξεκίνησε λίγο αφότου ο εκκεντρικός και … απρόβλεπτος Mr. Tesla, με δημοσκόπηση που διεξήγαγε στο Twitter το περασμένο Σαββατοκύριακο, ζήτησε τη γνώμη των ακολούθων του για το εάν θα έπρεπε να προχωρήσει ή όχι στην πώληση του 10% του μεριδίου του στην εταιρεία.

Αμέσως μετά, στο φως της δημοσιότητας ήρθε η είδηση ότι ο αδελφός του Έλον, Κίμπαλ Μασκ είχε ήδη πουλήσει μετοχές της Tesla, πριν τη δημοσκόπηση. Στη συνέχεια, το bussinesinsider μετέδωσε ότι ο Μάικλ Μπέρι, ο επενδυτής που έγινε διάσημος από την ταινία «The Big Short», ισχυρίστηκε ότι ο Μασκ πιθανότατα επιθυμεί να πουλήσει μέρος των μετοχών της εταιρείας του για να αποπληρώσει προσωπικά του χρέη.

Η πτώση όμως, της περιουσίας του Μασκ μειώνει την ψαλίδα της απόστασης του με τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, τον ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος. Αυτή τη στιγμή, η διαφορά μεταξύ των δύο αυτών πανίσχυρων ανδρών διαμορφώνεται στα 83 δισεκατομμύρια δολάρια. Υπενθυμίζεται μάλιστα, στο σημείο αυτό, πως ο Μασκ κατάφερε για πρώτη φορά να ξεπεράσει τον ιδρυτή της Amazon.com Inc., τον περασμένο Ιανουάριο. Πρόσφατα, η διαφορά τους άγγιξε τα 143 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό μεγαλύτερο ακόμη και από την καθαρή περιουσία που διαθέτει αυτή τη στιγμή, ο Μπιλ Γκέιτς, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Παρά την ύφεση, ωστόσο, η περιουσία του ιδρυτή της Tesla, εξακολουθεί να αυξάνεται κατά 70% φέτος χάρη στα κέρδη που σημειώνει η επιτυχημένη βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, λόγω της ισχυρής αύξησης των κερδών, των αριθμών παράδοσης καθώς και της υψηλότερης αποτίμησης για τη SpaceX. Η κεφαλαιοποίηση της Tesla παρέμεινε πάνω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, αφού τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου ξεπέρασαν σημαντικά τις προσδοκίες της αγοράς.

Διαβάστε ακόμη:

Καθηγητή πανεπιστημίου για απάτη €15 εκατ. «τσίμπησε» το ΣΔΟΕ

Η τελευταία «κλειστή στροφή» για τον Πάνο Δάβαρη (pic)

Η ιταλική Ferrero συνεχίζει να ποντάρει στη ζάχαρη – Τι καινούριο ετοιμάζει η εταιρεία των $24 δισ.