Η επιχείρηση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Terraform Labs, συνιδρυτής της οποίας είναι ο Νοτιοκορετάης ο Do Kwon, κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ προκειμένου να προστατευθεί από τους δανειστές.

Το εκτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία και χρέη της εταιρείας ανέρχονται αμφότερα μεταξύ 100 και 500 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο αριθμός των πιστωτών είναι μεταξύ 100 και 199, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στο Ντελαγουέρ την Κυριακή, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Tόσο η Νότια Κορέα όσο και οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει την έκδοση του Kwon, μετά την κατάρρευση το 2022 του TerraUSD και του Luna που είχε δημιουργήσει. Το project του Kwon οδήγησε στην «εξαφάνιση» τουλάχιστον 40 δισ. δολ. από την αγορά crypto και συνέβαλε στην υποχώρησή της.

Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων τελεί υπό κράτηση στο Μαυροβούνιο επειδή ταξίδεψε στη χώρα με πλαστό διαβατήριο. Ο Kwon θα μπορούσε να εκδοθεί στις ΗΠΑ μέχρι τα μέσα Μαρτίου για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για την ενορχήστρωσης της μεγάλης απάτης, δήλωσε ο δικηγόρος του πριν από λίγες ημέρες.

Στα δικαστικά έγγραφα αναφέρεται ο Kwon ως μέτοχος της Terraform Labs κατά 92%. Ένας άλλος Νοτιοκορεάτης επιχειρηματίας, ο Daniel Shin, κατέχει το υπόλοιπο της εταιρείας που εδρεύει στη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με τα έγγραφα.

«Η κοινότητα και το οικοσύστημα της Terra έχουν επιδείξει πρωτοφανή ανθεκτικότητα απέναντι στις αντιξοότητες και αυτή η ενέργεια είναι απαραίτητη για να μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την επίτευξη των συλλογικών μας στόχων, ενώ παράλληλα επιλύουμε τις νομικές προκλήσεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Terraform Labs, Chris Amani.

Εκτός από την απαγγελία κατηγοριών για απάτη, ο Kwon και η Terraform Labs έχουν μηνυθεί επίσης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Τον περασμένο μήνα, ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Jed S. Rakoff αποφάνθηκε υπέρ της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής, συμφωνώντας ότι η Terraform Labs είναι υπεύθυνη για την πώληση μη καταχωρημένων τίτλων, αλλά απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει συναλλαγές σε μη καταχωρημένες ανταλλαγές τίτλων. Στην απόφασή του, ο Rakoff δήλωσε ότι η υπόθεση απάτης της SEC κατά της Terraform πρέπει να εκδικαστεί από μικτό δικαστήριο.

Διαβάστε ακόμη

Μετωπική σύγκρουση για τα τιμολόγια ρεύματος – Προς διεύρυνση η «χρωματική παλέτα»

Από το Μανχάταν στο Νταβός: Τι συζήτησαν επιχειρηματίες και πολιτικοί ηγέτες (pics)

Επιχειρήσεις: Τι μπορεί να συμβεί αν ακυρωθεί η ασφάλισή σας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ