Εάν ο ασφαλιστικός σας πάροχος ακυρώσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της επιχείρησής σας, μπορεί να είναι απογοητευτικό και οι συνέπειες της απώλειας της κάλυψής σας μπορεί να είναι επιζήμιες για την ευημερία της εταιρείας σας.

Μια ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να ακυρώσει το συμβόλαιό σας για διάφορους λόγους, όπως:

Μη καταβολή ασφαλίστρου: Εάν δεν καταβάλλετε το ασφάλιστρο έγκαιρα όπως έχει συμφωνηθεί, ετήσια ή μηνιαία.
Παραπλανητική δήλωση ή απάτη: Εάν παρέχετε ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες κατά την υποβολή αίτησης για ασφάλιση, αυτό αποτελεί λόγο ακύρωσης.
Δραστηριότητες υψηλού κινδύνου: Εάν η επιχείρησή σας εμπλέκεται σε δραστηριότητες υψηλού κινδύνου που δεν καλύπτονται από το συμβόλαιο ή αυξάνουν την πιθανότητα απαίτησης, ο ασφαλιστικός πάροχος μπορεί να λάβει εξαίρεση από αυτήν και να ακυρώσει το συμβόλαιο.

Αλλαγές στο προφίλ κινδύνου σας: Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια τιμολογούνται από τους ασφαλιστικούς φορείς με βάση τον κίνδυνο της μικρής επιχείρησής σας. Επομένως, εάν το προφίλ κινδύνου της επιχείρησής σας αλλάξει επειδή προσθέτετε νέες υπηρεσίες ή προϊόντα ή μετακομίζετε σε περιοχή υψηλού κινδύνου χωρίς να ειδοποιήσετε τον μεσίτη ή τον ασφαλιστή σας, αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωση ή την τροποποίηση του ασφαλιστηρίου από τον ασφαλιστή.

Ιστορικό ζημιών: Εάν μια επιχείρηση έχει ιστορικό σημαντικών ασφαλιστικών απαιτήσεων, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο μπορεί να ακυρωθεί ή το ασφάλιστρό σας μπορεί να αυξηθεί.
Ρυθμιστικές παραβάσεις: Εάν η επιχείρησή σας παραβιάζει κανονιστικές απαιτήσεις ή νόμους που σχετίζονται με τον κλάδο ή τις δραστηριότητές σας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες υποχρεούνται από το νόμο να σας παρέχουν την κατάλληλη ειδοποίηση εάν σκοπεύουν να ακυρώσουν το συμβόλαιό σας. Συνήθως, μπορεί να λάβετε μια περίοδο χάριτος 30 ημερών με αυτήν την ειδοποίηση για να τακτοποιηθείτε και να αποφύγετε την ακύρωση. Ωστόσο, εάν ένα ασφαλιστήριο ακυρωθεί, ο ασφαλιστής θα πρέπει να παράσχει λεπτομερή εξήγηση των λόγων ακύρωσης και να προτείνει επιλογές για να λάβετε ξανά κάλυψη.

Εάν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της επιχείρησής σας ακυρώθηκε προηγουμένως λόγω μη πληρωμής, η απόκτηση νέου συμβολαίου από τον ίδιο ασφαλιστή μπορεί να είναι δύσκολη. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι δυνατή η λήψη επιχειρηματικής ασφάλισης από άλλον ασφαλιστικό φορέα.

Όταν κάνετε αίτηση για ασφάλιση επιχειρήσεων, οι ασφαλιστές θα ελέγξουν το ιστορικό ασφάλισής σας, συμπεριλαμβανομένων των ακύρωσης ή μη πληρωμών. Εάν έχετε ιστορικό μη πληρωμής ή ακύρωσης, μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να αποκτήσετε ασφάλιση ή να αυξήσετε το κόστος του ασφαλίστρου σας.

Για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε επιχειρηματική ασφάλιση μετά από προηγούμενη ακύρωση λόγω μη πληρωμής, ίσως χρειαστεί να ακολουθήσετε τα ακόλουθα βήματα:

Πληρώστε τυχόν ανεξόφλητα χρέη: Εάν οφείλετε χρήματα στον προηγούμενο ασφαλιστή σας, θα πρέπει να τα εξοφλήσετε πριν υποβάλετε αίτηση για νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Δώστε μια εξήγηση: Εάν το προηγούμενο συμβόλαιό σας ακυρώθηκε λόγω οικονομικών δυσκολιών ή άλλων συνθηκών πέρα ​​από τον έλεγχό σας, θα πρέπει να το εξηγήσετε.

Αγορά: Ίσως χρειαστεί να ψωνίσετε και να λάβετε προσφορές από διάφορους ασφαλιστές για να βρείτε κάποιον πρόθυμο να ασφαλίσει την επιχείρησή σας. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να το κάνετε γρήγορα και εύκολα.
Εξετάστε τις επιλογές πληρωμής: Πολλοί ασφαλιστές προσφέρουν προγράμματα πληρωμής ή άλλες επιλογές πληρωμής για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το κόστος των ασφαλίστρων. Για παράδειγμα, μπορείτε να πληρώνετε το ασφάλιστρο σας ετησίως και να μην ανησυχείτε για αυτό μέχρι το χρόνο ανανέωσης ή μπορείτε να το πληρώσετε σε μηνιαίες δόσεις. Κάθε επιλογή έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Συνολικά, είναι δυνατό να αποκτήσετε επιχειρηματική ασφάλιση ακόμη και αν έχετε ακυρωθεί προηγουμένως για μη πληρωμή.

Διαβάστε ακόμη

Μετωπική σύγκρουση για τα τιμολόγια ρεύματος – Προς διεύρυνση η «χρωματική παλέτα»

Ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος θα εμφανιστεί μέσα στην επόμενη δεκαετία

Γιούργκεν Τέλερ: Η κορυφαία έκθεση του προκλητικού Γερμανού φωτογράφου

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ