Η Fanatics εξαγοράζει την ιταλική εταιρεία αθλητικού merchandising Epi προχωρώντας σε συμφωνίες με αρκετούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Serie A, καθώς επεκτείνεται στο εξωτερικό.

Η Epi, η οποία συνδέεεται με τη διοίκηση και το ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο Industry 4.0 του ομίλου Quadrivio, πραγματοποίησε πωλήσεις άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή του Bloomberg. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Η διεθνής επέκταση αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης για τη Fanatics, η οποία έχει εισέλθει σε νέες αγορές σε Ευρώπη και Ασία έπειτα από χρόνια που περιορίστηκε σε πρωταθλήματα των ΗΠΑ, όπως το Major League Baseball και το National Football League. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες μάλιστα σε αρχική δημόσια προσφορά μετά την άντληση κεφαλαίων με αποτίμηση 31 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι.

Η Epi θα μετονομαστεί σε Fanatics Italy, θα παραμείνει υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Λορέντζο Φόρτε και οι 150 και πλέον εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να εργάζονται στην εταιρεία. Η διοίκηση της Fanatics αναμένει να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις καθώς θα προχωρά σε νέες συμφωνίες με ομάδες και θα εισέρχεται σε αθλήματα στη χώρα, όπως το ράγκμπι και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Fanatics θα αναλάβει επίσης την εταιρεία λιανικής πώλησης υποδημάτων και ενδυμάτων Pitch Football Store.

«Θα επενδύσουμε εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαιο για την προώθηση αυτής της ομάδας», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Νταγκ Μακ, διευθύνων σύμβουλος της Fanatics Commerce. «Μαζί με αυτό έρχεται και ένα σπουδαίο ρόστερ συνεργατών».

Η Fanatics προσθέτει τις υπάρχουσες άδειες της Epi με κορυφαίους ιταλικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους, όπως οι AC Milan, Inter Milan, Juventus, Fiorentina και Lazio, οι οποίοι μπορούν πλέον να συνδεθούν με το παγκόσμιο δίκτυο λιανικής της Fanatics. Ο λιανοπωλητής θα συμμετέχει στην παραγωγή εμπορευμάτων, στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στις δραστηριότητες εκδηλώσεων.

Η Fanatics έχει πλέον πολλούς ευρωπαϊκούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους στο χαρτοφυλάκιό της, με συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι, η Παρί Σεν Ζερμέν και οι εθνικές ομάδες της Αγγλίας, της Γερμανίας και του Βελγίου.

Ο Μακ δήλωσε ότι αναμένει η Fanatics να αποκτήσει περισσότερες εταιρείες, όπως η Epi, σε αγορές όπου τοπικές εταιρείες έχουν δημιουργήσει μακροχρόνια τεχνογνωσία στην αδειοδότηση αθλητικών ειδών και στο merchandising.

Διαβάστε ακόμη

Johnson & Johnson: Διακανονισμός 8,9 δισ. δολαρίων για το ταλκ

Πόσο ακριβή είναι η ζωή για όποιον αποφασίσει να μετακομίσει στο Ντουμπάι – Οι τιμές για ενοίκια, τρόφιμα, σχολεία (γραφήματα)

«Χρυσό» καλοκαίρι προβλέπουν οι αναλυτές για τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες (πίνακες)