Τον δρόμο προς την άνοδο φαίνεται πως βρήκαν μετά από ένα μεγάλο διάστημα τεράστιων απωλειών τα κρυπτονομίσματα, καθώς όσοι έχουν επενδύσει σε αυτόν τον κλάδο περιμένουν να ακούσουν τις λεπτομέρειες για τη δημιουργία ενός «ταμείου ανάκαμψης» της βιομηχανίας που υποσχέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Binance Holdings, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι η Binance είναι το ανταλλακτήριο που ετοιμαζόταν να εξαγοράσει το FTX που μετά το ναυάγιο του κυοφορούμενου deal χρεοκόπησε.

Τώρα επανέρχεται, για να δώσει μια χείρα βοηθείας στις επιχειρήσεις που φοβούνται ότι η κατάρρευση του FTX, θα οδηγήσει σε ντόμινο χρεοκοπιών, όπως είχε γίνει λίγους μήνες πριν, με το «κανόνι» της Three Arrows Capital που οδήγησε στον γκρεμό αρκετές κρυπτο-τράπεζες, βυθίζοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην βιομηχανία σε ιστορικά χαμηλά. Κι αυτό, όπως είπε ο CEO της Binance, Τσανπένγκ Ζάο, θα γίνει με τη δημιουργία ενός ταμείου ανάκαμψης.

Το bitcoin σκαρφάλωσε στα 17.000 δολάρια με κέρδη περίπου 2%, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα Ether επίσης ενισχύθηκε κατά 2% νωρίτερα στο Χονγκ Κονγκ, παίρνοντας ανάσα από το καταστροφικό sell off των τελευταίων ημερών.

Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την διαλυμένη πλέον αυτοκρατορία του Σαμ Μπάκμαν Φράιντ, όπως το Solana και το Serum, σταθεροποιήθηκαν. Το ίδιο και το Cronos, το εγγενές νόμισμα του Crypto.com.

Ο δισεκατομμυριούχος Ζάο, διαχειριστής του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου κρυπτογράφησης στον κόσμο, ανακοίνωσε το σχέδιο για το ταμείο τη Δευτέρα και είπε ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Εν τω μεταξύ, θετικά επέδρασε και ένα tweet του Έλον Μασκ ότι το Bitcoin «θα τα καταφέρει». Το Dogecoin, που είχε διαφημίσει στο παρελθόν ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, σημείωσε άνοδο για τρίτη ημέρα.

Διαβάστε ακόμη:

Νίκος Λαβίδας: Το στρατηγικό σχέδιο του νέου επικεφαλής της ΑΒ Βασιλόπουλος

To «κοινό μέτωπο» της Σ. Αραβίας κατά των ΗΠΑ για το πετρέλαιο

Οι Έλληνες εφοπλιστές ναυπηγούν πλοία που καίνε κυρίως συμβατικά καύσιμα