Μειώνεται η «όρεξη» της γερμανικής βιομηχανίας για επενδύσεις στο εξωτερικό εν μέσω ανησυχιών για μια υποτονική οικονομία και των αυξανόμενων γεωπολιτικών κινδύνων, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η έρευνα του DIHK έδειξε ότι το 30% των εταιρειών σκοπεύει να αυξήσει τις δαπάνες εκτός της χώρας – ελαφρώς μειωμένος αριθμός σε σχέση με πέρυσι – ενώ το ποσοστό που σκοπεύει να μειώσει τις αυτές τις δαπάνες, αυξήθηκε.

Η μείωση του κόστους  αποτελεί το βασικό κίνητρο για επενδύσεις στο εξωτερικό. Οι εταιρείες τείνουν περισσότερο να επενδύουν στο εξωτερικό παρά στο εσωτερικό, καθώς η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία γίνεται «πολύ ακριβή και περίπλοκη», δήλωσε ο Ilja Nothnagel, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του DIHK.

Το ποσοστό των εταιρειών που αναφέρουν την εξοικονόμηση κόστους ως τον κύριο παράγοντα που τους ωθεί να επενδύσουν εκτός Γερμανίας «σκαρφάλωσε» στο 35%, το υψηλότερο από το 2008. «Αυτό είναι ένα ανησυχητικό σήμα και δείχνει ότι η Γερμανία πρέπει να γίνει πιο ελκυστική ως τόπος παραγωγής» δήλωσε ο Nothnagel.

Διαβάστε ακόμη:

Πλειστηριασμοί: Το ημιτελές hotel στην Κύθνο και το εμπορικό κέντρο στην Αργυρούπολη (pics)

London Institute for Healthcare Engineering: Προσκλητήριο για συνέργειες με ελληνικές εταιρείες (pics)

Eurogroup: 6 μήνες «φωτιά» για τους δημοσιονομικούς στόχους του 2025

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ