Ένα, υπό κατασκευή ακόμη, ξενοδοχείο στη δημοφιλή Κύθνο, πριν προλάβει να ολοκληρωθεί, οδεύει προς το σφυρί. Ειδικότερα, για τις 29 Μαΐου 2024 και εάν μέχρι τότε δεν μεσολαβήσουν προσφυγές που θα τον αναστείλουν, έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός σε βάρος της εταιρείας «Fermina Hotel Ltd», για ιδιοκτησίες της στην περιοχή «Γαλατάς» του Οικισμού Δρυόπιδας του Δήμου Κύθνου.

Πρόκειται για:

– Ένα οικόπεδο, εντός σχεδίου οικισμού, άρτιο και οικοδομήσιμο, έκτασης 328,30 τ.μ. Στο παραπάνω ακίνητο υφίστανται μία πεπαλαιωμένη οικία, αποτελούμενη από υπόγειο με τρεις βοηθητικούς χώρους, επιφάνειας 92 τ.μ. και δεξαμενή 19,10 τ.μ., ισόγειο με χολ, τραπεζαρία, καθιστικό, δύο κοιτώνες, κουζίνα και λουτρό, επιφάνειας 170 τ.μ. και σοφίτα, με ένα χώρο 20,70 τ.μ. Επίσης υπάρχει ισόγειος περιστερώνας στην αυλή, ο οποίος έχει επιφάνεια 30 τ.μ.

-Ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο εντός σχεδίου οικισμού με ισόγεια παλαιά οικία, έκτασης 221,30 τ.μ. Η ερειπωμένη οικία (κατεστραμμένη στέγη) που υφίσταται στο οικόπεδο αποτελείτο από ισόγειο 136,40 τ.μ. και πρώτο όροφο 129,30 τ.μ., με δύο κοιτώνες, W.C. , κουζίνα, τραπεζαρία, χολ και καθιστικό.

-Ένα οικόπεδο με ισόγεια οικία, έκτασης 41,40 τ.μ. Το συνολικό εμβαδόν της οικίας είναι 56,97 τ.μ. και αποτελείται από κουζίνα, σάλα, ένα υπνοδωμάτιο και βεράντα 12,97 τ.μ.

Σημειώνεται ότι σε αυτά τα οικόπεδα έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακή μονάδα η οποία βρίσκεται σε ημιτελές στάδιο. Σύμφωνα με σχετικά πληροφοριακά στοιχεία, πρόκειται για ένα όμορφα διατηρητέο κτήριο στο χωριό Δρυοπίδα, της Κύθνου, το οποίο αναπαλαιώνεται για να γίνει το ‘Dryopida Mansion Hotel”, που θα περιλαμβάνει εκτός από τα δωμάτια, εστιατόριο, luxury spa και μπαρ.

Τα πιο πάνω ακίνητα θα εκπλειστηριασθούν όλα μαζί λόγω πολεοδομικής συνένωσης και λειτουργικής ενότητας τους για την εξυπηρέτηση του υπαχθέντος στο καθεστώς ενίσχυσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επενδυτικού της σχεδίου ίδρυσης ξενοδοχείου 3 αστέρων δυναμικότητας 27 κλινών. Επισπεύδων είναι ιδιώτης και η κατάσχεση επιβλήθηκε για 80.000 ευρώ ποσό που αποτελεί μέρος της συνολικής επιταχθείσης απαίτησης, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Το εμπορικό στην Αργυρούπολη

Πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα για την ερχόμενη Πέμπτη 14 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για ένα εμπορικό κέντρο στην περιοχή της Αργυρούπολης. Και εδώ βέβαια με την επιφύλαξη τυχόν προσφυγής η οποία θα οδηγούσε σε αναστολή.

Η διαδικασία στρέφεται κατά της εταιρείας «ΦΑΡ Ανώνυμος Εμπορική Εισαγωγική Εξαγωγική και Κατασκευαστική Εταιρεία» και επισπεύδουσα είναι η doValue. Πρόκειται ειδικότερα για 13 ταυτόχρονους πλειστηριασμούς που αφορούν ισάριθμες οριζόντιες ιδιοκτησίες επί πολυώροφης οικοδομής, κτισμένης σε οικόπεδο 984,20 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο, το οποίο βρίσκεται στην Αργυρούπολη Αττικής, μέσα στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του Δήμου Αργυρουπόλεως, στη θέση «Τράχωνες», και ειδικότερα επί της Λεωφόρου Κύπρου 6.

Συγκεκριμένα:

1) Ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία – γκαράζ του Γ’ υπογείου, η οποία αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, έχει επιφάνεια 733,08 τ.μ., με τιμή εκκίνησης 180.000 ευρώ.

2) Ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία – χώρος – υποσταθμός ΔΕΗ, του Γ’ υπογείου, η οποία αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, με επιφάνεια 17,57 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 1.000 ευρώ.

3) Ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία – γκαράζ του Β’ υπογείου, η οποία αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, με επιφάνεια 721,76 τ.μ. και βγαίνει με τιμή εκκίνησης 260.000 ευρώ.

4) Οριζόντια ιδιοκτησία – αποθήκη του Α’ υπογείου, η οποία αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο και W.C., με επιφάνεια 79,52 τ.μ., με τιμή εκκίνησης 137.000 ευρώ.

5) Οριζόντια ιδιοκτησία – αποθήκη του Α’ υπογείου, η οποία αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο και τρία (3) W.C., με επιφάνεια 125,90 τ.μ., με τιμή εκκίνησης 103.000 ευρώ.

6) Οριζόντια ιδιοκτησία – κατάστημα του ισογείου, η οποία αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο και W.C., με επιφάνεια 25,70 τ.μ., με τιμή εκκίνησης 35.000 ευρώ.

7) Οριζόντια ιδιοκτησία – κατάστημα του ισογείου, η οποία αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο και W.C., με επιφάνεια 36,19 τ.μ., με τιμή εκκίνησης 50.000 ευρώ.

8) Οριζόντια ιδιοκτησία – κατάστημα του ισογείου, η οποία αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο και W.C., έχει επιφάνεια 38,51 τ.μ., με τιμή εκκίνησης 69.000 ευρώ. Σε αυτή την ιδιοκτησία ανήκουν κατ’ αποκλειστική χρήση τμήμα του ακαλύπτου, επιφάνειας 281,62 τ.μ.,δύο τμήματα του δώματος,129,62 τ.μ., έκαστο και ασανσέρ που βρίσκεται στο δυτικό όριο του οικοπέδου.

9) Οριζόντια ιδιοκτησία (κατάστημα) του υπερυψωμένου ισογείου, η οποία αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο και δύο w.c. με προθάλαμο, με επιφάνεια 118,48 τ.μ., με τιμή εκκίνησης 181.000 ευρώ.

10) Οριζόντια ιδιοκτησία (κατάστημα) του υπερυψωμένου ισογείου, η οποία αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, w.c. και εξώστη προς τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, με επιφάνεια 56,73 τ.μ. και τιμή εκκίνησης 92.000 ευρώ.

11) Οριζόντια ιδιοκτησία (κατάστημα) του υπερυψωμένου ισογείου, η οποία αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, w.c. και εξώστη στο ακάλυπτο χώρο, με επιφάνεια 52,40 τ.μ. και τιμή εκκίνησης 85.000 ευρώ.

12) Οριζόντια ιδιοκτησία (πρώην μηχανολογικός όροφος που έγινε χώρος γραφείων) του τρίτου ορόφου, η οποία έχει επιφάνεια 250 τ.μ., με τιμή εκκίνησης 260.000 ευρώ.

13) Το δικαίωμα ανέγερσης μελλοντικών ορόφων (δικαίωμα υψούν), πάνω από τον δεύτερο όροφο, με τιμή εκκίνησης 2.000 ευρώ.

Έτσι, η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς διαμορφώνεται σε 1.455.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το κτήριο είναι εμπορικό κέντρο κατασκευής του 1999, αποτελούμενο από καταστήματα, γραφεία με 3 υπόγεια (ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, αποθήκες και πάρκινγκ) 3 ορόφους και δώμα. Πρόκειται για τυπική κατασκευή εμπορικού κέντρου της δεκαετίας του 1990, με μαρμάρινες επενδύσεις και υαλοπίνακες στην πρόσοψη και με αίθριο στο επίπεδο του ισογείου.

Χαρακτηρίζεται ως καλής έως πολυτελούς κατασκευής με 3 ανελκυστήρες (2 για τους ορόφους και 1 οχημάτων για τα υπόγεια). Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι έχουν χρησιμοποιηθεί μάρμαρα Rosa Portogallo για την επένδυση της πρόσοψης αλλά και πλακίδια μέγιστης αντοχής με ρινίσματα σιδήρου στα υπόγεια για να είναι ανθεκτικά σε βαρέα οχήματα και αντικείμενα».

Ακόμη, τα περισσότερα καταστήματα και γραφεία είναι εν λειτουργία, ωστόσο «αυτή η μορφή ανάπτυξης επαγγελματικών χώρων θεωρείται πλέον μάλλον παρωχημένη και δεν έχει ιδιαίτερη απήχηση στην αγορά», όπως επισημαίνεται, δεδομένο το οποίο ελήφθη υπόψη και για την εκτίμηση της αγοραίας αξίας.

Διαβάστε ακόμη

Πανευρωπαϊκή πρωτιά για τους Ελληνες με τη μεγαλύτερη αύξηση στα ταξίδια εντός των τειχών (πίνακες)

London Institute for Healthcare Engineering: Προσκλητήριο για συνέργειες με ελληνικές εταιρείες (pics)

Eurogroup: 6 μήνες «φωτιά» για τους δημοσιονομικούς στόχους του 2025

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ