Η PricewaterhouseCoopers LLP πρόκειται να περικόψει έως και 600 θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως απάντηση στη μείωσβ  του αριθμού του προσωπικού που εγκαταλείπει τον λογιστικό γίγαντα για να εργαστεί αλλού.

Η εταιρεία, η οποία απασχολεί 25.000 υπαλλήλους στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρόκειται να ξεκινήσει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για 500 έως 600 υπαλλήλους, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει τα σχέδια. Θα προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας εάν δεν επιλέξουν αρκετοί εργαζόμενοι την εθελούσια έξοδο. Ο κύριος όγκος των περικοπών θα στοχεύει στο συμβουλευτικό τμήμα, δήλωσε η ίδια πηγή.

Τα σχέδια της εταιρείας μετέδωσαν πρώτοι οι Financial Times.

Η PwC είναι η τελευταία από τις τέσσερις μεγάλες εταιρείες που ανακοίνωσε σχέδια για την περικοπή του εργατικού δυναμικού της. Το προσωπικό των μεγάλων ελεγκτικών εταιρειών επιλέγει να παραμείνει στη θέση του αντί να μετακινηθεί λόγω της επιβράδυνσης των συναλλαγών και των ανησυχιών για την οικονομία.

Το ποσοστό του προσωπικού που παραδίδει την παραίτησή του κάθε χρόνο, έχει μειωθεί σε περίπου 10% στην PwC.

Λιγότεροι  θα καταλήξουν να εγκαταλείψουν την εταιρεία ως αποτέλεσμα του προγράμματος απολύσεων σε σύγκριση με το κανονικό επίπεδο αποχωρήσεων, πρόσθεσε. Το προσωπικό όλων των επιπέδων θα επηρεαστεί, αλλά θα υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός περικοπών σε κατώτερα κλιμάκια, επειδή υπάρχει περισσότερο προσωπικό σε αυτό το επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Επί τάπητος οι αλλαγές στη φορολόγηση – Ανυποχώρητη η κυβέρνηση (πίνακες)

Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Πότε σταματά η εξαργύρωση των vouchers

Εθνική: Οργανικά κέρδη μετά φόρων €855 εκατ. στο 9μηνο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ