Έκλεισε το deal της εξαγοράς της εταιρείας παραγωγής αντικαρκινικών φαρμάκων Seagen από την Pfizer έναντι 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Pfizer θα καταβάλει 229 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά για τη Seagen, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. Πρόκειται για τίμημα κατά 30% υψηλότερο της τιμής κλεισίματος του τίτλου στη συνεδρίαση της Παρασκευής

Η Seagen κατέχει ηγετική θέση στην ανάπτυξη ADC φαρμάκων. Με αυτήν τη συμφωνία, ο όμιλος θα έχει πρόσβαση σε τέσσερις εγκεκριμένες θεραπείες για τον καρκίνο με συνδυασμένες πωλήσεις σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων, το 2022.

Η συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική εξαγορών που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα η Pfizer, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την αναμενόμενη μείωση των εσόδων της κατά 17 δισ. δολάρια έως το 2030, λόγω της λήξης πατεντών κορυφαίων φαρμάκων της αλλά και της μειούμενης ζήτησης των δύο θεραπειών που έχει αναπτύξει για τον κορωνοϊό.

Η μετοχή της  Seagen κατέγραψε άνοδο 23% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές πριν από το άνοιγμα της Wall Street.

Η Pfizer αναμένει να αντλήσει κεφάλαια για την εξαγορά μέσω έκδοσης ομολόγου ύψους 31 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ενώθα αντλήσει το ποσό που υπολείπεται από έναν συνδυασμό βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης και υφιστάμενων κεφαλαίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο φαρμακευτικός κολοσσός αναμένει ότι οι πωλήσεις των φαρμάκων της Seagen θα τις αποφέρουν περισσότερα από 10 δισ. δολάρια έως το 2030.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024.

Διαβάστε ακόμη

Νέο υψηλό ρεκόρ για τα ασφάλιστρα κινδύνου της Credit Suisse

Nτόναχιου (πρόεδρος Eurogroup): Πολύ μικρή η έκθεση της Ευρωζώνης στην SVB

Ράλι στα γερμανικά ομόλογα πυροδοτεί η κρίση με την SVB