Μόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, στη Βρετανία προστέθηκαν σχεδόν 200.000 νέες μικρές αγγελίες για θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων.

Σύμφωνα μάλιστα, με έρευνα της Συνομοσπονδίας Προσλήψεων και Απασχόλησης, υπάρχουν περίπου 1,7 εκατομμύρια «ενεργές» κενές θέσεις εργασίας καταχωρημένες στο διαδίκτυο. Οπτικοί, δάσκαλοι οδήγησης και μηχανικοί οχημάτων είναι οι ειδικότητες στις οποίες καταγράφεται η μεγαλύτερη ζήτηση. 

Η ζήτηση για εργαζομένους βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Δεκέμβριο. «Οι εργοδότες προσφέρουν θέσεις εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας και αυτό δεν φαίνεται να αλλάζει σύντομα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της REC, Νίαλ Κάρμπερι «Με τις επιχειρήσεις στους κλάδους των τροφίμων, της εφοδιαστικής αλυσίδας και του τουρισμού να ετοιμάζονται σιγά σιγά για την περίοδο των Χριστουγέννων, οι επόμενοι μήνες προβλέπονται δύσκολοι» υπογράμμισε.

Οι έντονες ελλείψεις προσωπικού αναγκάζουν πολλές επιχειρήσεις να αυξήσουν τους μισθούς των εργαζομένων τους και διαταράσσοντας με τον τρόπο αυτό τις εφοδιαστικές αλυσίδες. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, οι ανησυχίες τόσο για τον πληθωρισμό όσο και για τη βιωσιμότητα της οικονομικής ανάκαμψης αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.

 

Διαβάστε ακόμη:

Η ελληνόκτητη ναυτιλία και το ελληνικό ναυτιλιακό cluster

ΡΑΕ – energycost.gr: Το νέο εργαλείο για τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας

Μεγάλη τράπεζα προσλαμβάνει στελέχη από… τους ανταγωνιστές της