BLOOMBERG

Johnson & Johnson: Πώς έκλεισε η συμφωνία για εξαγορά της Shockwave Medical έναντι $13 δισ.

Η συμφωνία θα καταστήσει τον κολοσσό της υγειονομικής περίθαλψης ηγέτη σε τέσσερις ταχέως αναπτυσσόμενες κατηγορίες καρδιαγγειακής τεχνολογίας

Η Johnson & Johnson συμφώνησε να εξαγοράσει την Shockwave Medical Inc. έναντι περίπου 13,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να ενισχύσει την επέκτασή της στην κατασκευή ιατρικών συσκευών για τη θεραπεία καρδιακών παθήσεων.

Η J&J θα καταβάλει 335 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά για τη Shockwave, η οποία έχει έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, όπως ανέφεραν σε από κοινού ανακοίνωσή τους οι εταιρείες την Παρασκευή. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του έτους.

Από τότε που προχώρησε στον διαχωρισμό της από το τμήμα consumer health, η J&J έχει ενισχύσει τον τομέα ιατρικής τεχνολογίας με εξαγορές όπως αυτή της Abiomed, κατασκευαστή συσκευών υποστήριξης της καρδιάς και της Laminar, η οποία αναπτύσσει τεχνολογία για τη θεραπεία της κολπικής μαρμαρυγής.

Η εξαγορά της Shockwave θα καταστήσει τον κολοσσό της υγειονομικής περίθαλψης ηγέτη σε τέσσερις ταχέως αναπτυσσόμενες κατηγορίες καρδιαγγειακής τεχνολογίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η νέα προσθήκη θα αποκτήσει πρόσβαση στην τεχνολογία της Shockwave, που ονομάζεται ενδοαγγειακή λιθοτριψία, η οποία χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για τη διάσπαση της ασβεστοποίησης στα καρδιακά αγγεία και την περιφερική κυκλοφορία. Η Shockwave αναφέρει ότι το σύστημα είναι ασφαλέστερο από άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Η Shockwave αποτελεί εδώ και αρκετό καιρό αντικείμενο εικασιών εξαγοράς, με εταιρείες όπως η Boston Scientific Corp. να δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον. Οι μετοχές της Shockwave αυξήθηκαν κατά 1,6% πριν το «καμπανάκι» στις αμερικανικές αγορές, έχοντας καταγράψει άνοδο της τάξης του 68% από την αρχή του έτους μέχρι το κλείσιμο της Πέμπτης. Οι μετοχές της J&J σημείωσαν άνοδο μικρότερη του 1% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση.

Η J&J δήλωσε ότι θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία με μετρητά και χρέος. Αναμένεται να αποδυναμώσει τις μετοχές της J&J κατά περίπου 10 σεντς σε προσαρμοσμένη βάση το 2024 και κατά 17 σεντς το επόμενο έτος, ενώ περιλαμβάνει αμοιβή τερματισμού ύψους 448 εκατ. δολαρίων.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η J&J οικοδομεί με ταχείς ρυθμούς το χαρτοφυλάκιό της τόσο στην ιατρική τεχνολογία όσο και στην ανάπτυξη φαρμάκων για να προετοιμαστεί για την επικείμενη απώλεια της αποκλειστικότητας του Stelara, του φαρμάκου με τις υψηλότερες πωλήσεις για την ψωρίαση στις ΗΠΑ το επόμενο έτος.

Τον Ιανουάριο, η εταιρεία συμφώνησε να καταβάλει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ambrx Biopharma Inc. προκειμένου να αποκτήσει τις άδειες για συζεύγματα αντισωμάτων-φαρμάκων, δη θεραπείες που χορηγούν υψηλές δόσεις απευθείας στους όγκους, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις βλάβες στους περιβάλλοντες ιστούς.

Η JPMorgan Securities LLC λειτουργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της J&J για τη συμφωνία ενώ η Perella Weinberg Partners συμβουλεύει την Shockwave.

Διαβάστε ακόμη

Koντόπουλος (ΕΧΑΕ): Η μετάταξη του ΧΑ στις ώριμες αγορές, το «αγκάθι» της JP Morgan και ο νέος κανονισμός

ΤτΕ: Η μάχη μισθών, κερδών και ακρίβειας (διαγράμματα)

Βαθαίνει το ρήγμα ΑΔΜΗΕ με τους Κύπριους για το ηλεκτρικό καλώδιο Αττικής – Κύπρου – Ισραήλ ύψους €1,9 δισ.

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ 

string(0) ""