Δικαστήριο του Ουισκόνσιν αποφάσισε ότι ο Kanye West δεν μπορεί να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της πολιτείας στις 3 Νοεμβρίου, αρνούμενος το αίτημα του ράπερ να ανατρέψει προηγούμενη απόφαση που τον αποκλείει. Ο διάσημος ράπερ ωστόσο μπορεί να ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Ο δικαστής Τζον Ζακόβσκι έκρινε ότι το δικαστήριό του δεν μπορεί να αντικρούσει το πόρισμα της Επιτροπής Εκλογών του Ουισκόνσιν, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εκπρόσωποι του West υπέβαλαν τα έγγραφα υποψηφιότητάς του μετά την προθεσμία της 4ης Αυγούστου.

Οι δικηγόροι του West δήλωσαν ότι τα έγγραφα κατατέθηκαν πριν από τις 5:00 μ.μ. όπως όριζαν η οι κανονισμοί, και όχι στις 5:01 μ.μ. όπως υποστηρίζουν οι αρχές.

Ο West προσπαθεί επίσης να ανατρέψει μια απόφαση που να τον αποκλείει από την ψηφοφορία στη Δυτική Βιρτζίνια, επειδή δεν έχει συγκεντρώσει αρκετές έγκυρες υπογραφές. Τα ανώτατα δικαστήρια σε Οχάιο και Αριζόνα έχουν εκδώσει αποφάσεις, οι οποίες επίσης αποκλείουν τον ράπερ από την ψηφοφορία σε αυτές τις πολιτείες.

Από τις 4 Ιουλίου όταν και ανακοίνωσε ότι θα κατέβει στις επερχόμενες εκλογές ως υποψήφιος πρόεδρος, ο Γουέστ έχει προκριθεί να συμμετάσχει στην ψηφοφορία σε τουλάχιστον 12 πολιτείες: Αρκάνσας, Κολοράντο, Αϊντάχο, Αϊόβα, Κεντάκι, Λουιζιάνα, Μινεσότα, Μισισίπι, Οκλαχόμα, Τενεσί, Γιούτα και Βερμόντ.