BLOOMBERG

Κιμ Καρντάσιαν: Τι απαντά σε όσους την αμφισβητούν ως επιχειρηματία – Πώς διοικεί την αυτοκρατορία της (pics + tweets)

Οι ανασφάλειες, οι business και το κίνητρο που την ωθεί στην επιτυχία - Η διάσημη τηλεοπτική περσόνα αποφάσισε να μοιραστεί σκέψεις και συναισθήματα από την επιχειρηματική της δραστηριότητα αλλά και πιο προσωπικά της δεδομένα σε μια εκ βαθέων συνέντευξη

Παρούσα και ετοιμοπόλεμη στον «επιχειρηματικό στίβο» δηλώνει η Κιμ Καρντάσιαν, η οποία γνωρίζει ωστόσο ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που την αμφισβητούν ως επιχειρηματία, είτε πρόκειται για business για ομορφιά, είτε για μια σειρά εσωρούχων, είτε για μια ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων.

Σε μια συνέντευξη που μαγνητοσκοπήθηκε για ένα επερχόμενο επεισόδιο του The David Rubenstein Show: Peer to Peer Conversations, η 42χρονη δήλωσε ότι μπορεί να αισθάνεται ανασφάλεια εν μέσω των ατελείωτων φημών για την ικανότητά της στο διοικητικό συμβούλιο, αλλά το χρησιμοποιεί ως καύσιμο.

«Πάντα ένιωθα την αμφιβολία και πάντα το έπαιρνα ως κίνητρο για να συγκεντρωθώ περισσότερο και να δουλέψω σκληρότερα», δήλωσε η Καρντάσιαν. «Ένιωθα ότι έπρεπε να αποδείξω περισσότερα».

Η Καρντάσιαν έχει χτίσει επιθετικά την επιχειρηματική της αυτοκρατορία τα τελευταία χρόνια. Η Coty Inc. απέκτησε μερίδιο στην εταιρεία περιποίησης της επιδερμίδας της, που τώρα ονομάζεται SKKN by Kim, έναντι 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Η μάρκα εσωρούχων της Skims αποτιμάται στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια μετά τον πιο πρόσφατο γύρο χρηματοδότησής της και η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων της SKKY Partners βρίσκεται σε αναζήτηση, ελπίζοντας να συγκεντρώσει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε κεφάλαια από επενδυτές.

Στην εκτενή συνέντευξη, η Καρντάσιαν μίλησε για τον ανταγωνισμό με την ετεροθαλή αδελφή της Κάιλι Τζένερ, τις διευθυντικές ικανότητες της μητέρας της Κρις Τζένερ και τον στόχο της να γίνει δικηγόρος όπως ο πατέρας της.

Έχετε δημιουργήσει αρκετές επιχειρήσεις, αλλά υπήρξαν πολλές αμφιβολίες στην πορεία. Πώς σας επηρέασαν αυτές;

Σίγουρα πάντα έπαιρνα τις αμφιβολίες ως κίνητρο. Πάντα ένιωθα και εξακολουθώ να νιώθω μια μικρή ανασφάλεια γι’ αυτό. Είμαι σίγουρη για το εμπορικό σήμα. Λατρεύω τη δημιουργία μιας μάρκας και το λανσάρισμά της και την όλη διαδικασία. Έχω πάντα αυτό το υγιή άγχος όταν λανσάρεις κάτι, ειδικά την ημέρα του λανσαρίσματος.

Υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ εσάς και των αδελφών σας;

Η Κάιλι και εγώ ασχολούμαστε και οι δύο με την ομορφιά και δεν ανταγωνιζόμαστε. Νιώθουμε ότι έχουμε δύο εντελώς διαφορετικές μάρκες και δύο εντελώς διαφορετικά κοινά στα οποία απευθυνόμαστε. Οπότε θα έλεγα ότι δεν ανταγωνιζόμαστε πραγματικά με αυτόν τον τρόπο.

Αν μη τι άλλο, παρακινούμε η μία την άλλη και δουλεύουμε πάνω σε όλα πολύ ιδιωτικά και δεν επικοινωνούμε μεταξύ μας για το τι λανσάρουμε και πώς είναι οι καμπάνιες μας. Αν είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με κάτι, θα μοιραστούμε τη διαδικασία. Αλλά είναι πραγματικά σπάνιο να το κάνουμε αυτό. Και δεν ανταγωνιζόμαστε πραγματικά με αυτόν τον τρόπο. Όλοι επικεντρωνόμαστε και κάνουμε το δικό μας πράγμα.

Και δοκιμάζετε όλα τα προϊόντα μόνη σας;

Ω, τα πάντα. Ναι, ναι. Συμμετέχω πολύ. Μέχρι σήμερα για την Skims, είμαι εγώ ακόμα το μοντέλο. Είμαι πολύ συγκεκριμένη στο πώς ταιριάζουν τα πράγματα. Διαλέγω τα υφάσματα. Εγώ σκέφτομαι όλο το μάρκετινγκ. Έτσι, με τη Skims και το brand ομορφιάς SKKN, κάνω τα πάντα, από το σχεδιασμό της συσκευασίας μέχρι τη βοήθεια με τις γραμματοσειρές και κάθε καμπάνια, κάθε φωτογράφο που επιλέγουμε, κάθε τύπο κάθε προϊόντος. Πρέπει να συμμετέχω 100%.

Ήσασταν πολύ κοντά στον πατέρα σας, ο οποίος πέθανε από καρκίνο όταν ήσασταν  20 ετών. Ήταν γνωστός δικηγόρος. Αυτό σας παρακίνησε να γίνετε δικηγόρος;

Απολύτως. Απλά τον έβλεπα κάθε μέρα. Σηκωνόταν, πήγαινε στη δουλειά του, μας άφηνε στο σχολείο, πήγαινε στη δουλειά, γύριζε σπίτι για δείπνο. Είδα πόσο σκληρά δούλευε και είδα την εργασιακή του ηθική που πραγματικά με επηρέασε. Και ειδικά οι νομικές του σπουδές με ενέπνευσαν. Νομίζω ότι θα ήταν περήφανος για μένα.

Υπήρξατε υπέρμαχος της μεταρρύθμισης της ποινικής δικαιοσύνης και έχετε όντως επιτύχει την απονομή χάριτος σε κάποιους ανθρώπους ή τη μετατροπή των ποινών τους. Αυτό εξακολουθεί να αποτελεί πάθος σας;

Είναι απολύτως πάθος μου και θα συνεχίσει να είναι. Και αυτό είναι που με ωθεί να θέλω να τελειώσω και να συνεχίσω τη νομική σχολή, ακριβώς για να μπορώ να βοηθήσω περισσότερους ανθρώπους και να το κάνω μόνη μου αντί να χρειάζεται να το κάνω με άλλους δικηγόρους. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε σήμερα, δεν θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν με πολλές από τις ιστορίες που ακούω από τους ανθρώπους που βοηθάω.

Η μητέρα σας συμμετείχε στην καριέρα σας και στην καριέρα των αδελφών σας. Πώς καταφέρνει να τους κρατά όλους ευχαριστημένους;

Είναι σίγουρα η πιο έξυπνη γυναίκα που ξέρω. Ήταν νοικοκυρά όταν παντρεύτηκε τον πατέρα μου και μας μεγάλωσε και τις τέσσερις. Και στη συνέχεια, όταν παντρεύτηκε τον πατριό μου, έγινε ατζέντης και μάνατζέρ του, πήρε την άδεια του ατζέντη και τα κατάφερε.

Στη συνέχεια, αυτό οδήγησε στο να θέλει να βοηθήσει τα παιδιά της όταν ήρθε η κατάλληλη στιγμή και όταν ξεκίνησε η καριέρα μας. Έτσι τη ρωτάω συνέχεια πώς τα καταφέρνει με έξι παιδιά. Όλοι μας έχουμε πολύ παρόμοιες ζωές, αλλά βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι της τηλεφωνούν για να θέλουν να την κάνουν μάνατζέρ τους.

Κανείς δεν μπορεί να χτίσει μια επιχείρηση μόνος του, οπότε πρέπει να κάνει προσλήψεις. Πώς επιλέγετε τα ταλέντα και πώς διαχειρίζεστε τις απολύσεις;

Ναι. Έχω μια σπουδαία ομάδα και μια μικρή ομάδα. Και οι απολύσεις είναι πολύ δύσκολες για μένα, οπότε πάντα βάζω κάποιον άλλο να το κάνει. Είναι πολύ, πολύ δύσκολο για μένα, εκτός αν πρόκειται για κάποιον που εργάζεται στο σπίτι μου και έχω προσωπική σχέση μαζί του.

Είναι μικρή η ομάδα. Όταν ξεκίνησα την επιχείρησή μου στον τομέα της ομορφιάς, όταν ξεκινήσαμε το Skims, όλα όσα κάνω ξεκινούν με μια πραγματικά επιλεκτική εσωτερική ομάδα, ακόμη και από τον business manager μου. Όλοι είναι κάποιοι που έχω αφιερώσει πολύ χρόνο για να τους γνωρίσω και τους εμπιστεύομαι.

Διαβάστε ακόμα

Στην πόρτα της εξόδου το ΤΧΣ από τις τράπεζες – Το αίτημα της Eurobank και οι επόμενες κινήσεις

Επίδειξη δύναμης από το μεγαλύτερο ΑΤΜ του πλανήτη: 4 κολοσσιαία έργα στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας

Ηλεκτρονικό «φακέλωμα» για έσοδα, έξοδα, κάρτες και «κυνήγι» στα μετρητά

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""