Οι επενδυτές που στοιχηματίζουν σε μεγάλο βαθμό κατά της αύξησης των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την επόμενη εβδομάδα ίσως υποτιμούν την πιθανότητα να συμβεί. Aυτό δήλωσε ο ολλανδός κεντρικός τραοπεζίτης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Κλάας Κνοτ.

Ενώ η επιβράδυνση της οικονομίας των 20 κρατών-μελών της ευρωζώνης είναι βέβαιο ότι θα περιορίσει τη ζήτηση, οι επικαιροποιημένες προβλέψεις για τον πληθωρισμό δεν θα διαφέρουν πολύ από τον τελευταίο γύρο του Ιουνίου, δήλωσε ο επικεφαλής της ολλανδικής κεντρικής τράπεζας.

«Συνεχίζω να πιστεύω ότι η επίτευξη του στόχου μας για  πληθωρισμό 2% στο τέλος του 2025 είναι το ελάχιστο που πρέπει να επιτύχουμε», δήλωσε ο Κνοτ. «Θα ένιωθα ξεκάθαρα άβολα με οποιαδήποτε εξέλιξη που θα μετατόπιζε αυτή την προθεσμία ακόμη παραπέρα. Και δεν θα με πείραζε τόσο πολύ αν μετατοπιζόταν λίγο πιο νωρίς».

Διαβάστε ακόμη

Έρχονται αυξήσεις στα διόδια – Νέα πρόταση από τις εταιρείες παραχώρησης για τις ανατιμήσεις

Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ με τα δισ. της Αττικής Οδού, ο Φιντάν… ανησυχεί για τον Βαρουφάκη, το δάνειο για το καζίνο του Ελληνικού και η βίλα των 14 εκατ. ευρώ

Ηλεκτρονικό «φακέλωμα» σε όλα τα POS της χώρας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ