Το διαχρονικό αντικείμενο του πόθου των γυναικών και των… Κινέζων, οι τσάντες Louis Vuitton, έσωσαν την LVMH και από τις οικονομικές συνέπειες των παρατεταμένων lockdown.

Οι πωλήσεις ρούχων και δερμάτινων ειδών αυξήθηκαν κατά 18% το τέταρτο τρίμηνο, ανακοίνωσε την Τρίτη , ο οίκος πολυτελείας ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι η αύξηση θα ανέρχονταν στο 11%.

Η ανθεκτικότητα της μάρκας οφείλεται εν πολλοίς στους Κινέζους καταναλωτές που πλέον προχωρούν σε αγορές από τα σπίτια τους καθώς τα ταξίδια στο εξωτερικό και οι επισκέψεις στα φυσικά καταστήματα των οίκων πολυτελείας έχουν πλέον καταστεί αδύνατα.

Τα συνολικά κέρδη της LVMH ήταν 8,31 δισ. ευρώ ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα διαμορφωθούν στα 7,21 δισ. ευρώ.
Τα συνολικά έσοδα της LVMH μειώθηκαν κατά 3% στα 14,3 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο, καταγράφοντας ωστόσο βελτίωση από τα προηγούμενα τρίμηνα, σε μια ένδειξη ότι ο οίκος πολυτελείας βρίσκεται σε σταθερή ανάκαμψη.

Δεν είναι μόνο ο οίκος LVMH που ανακοινώνει αισιόδοξες επιδόσεις για το τελευταίο τρίμηνο καθώς είχαν προηγηθεί οι Richemont και Burberry Group. Ωστόσο αναλυτές της UBS με επικεφαλής την Zuzanna Pusz εξέφρασαν σε έκθεσή τους τον σκεπτικισμό τους για την νέα αναζωπύρωση του ιού στην Κίνα και την μακροπρόθεσμη επίδραση που θα έχει στα είδη πολυτελείας.

Τα lockdown πλήττουν ιδιαίτερα τον κλάδο των ειδών πολυτελείας, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των πωλήσεων του καταγράφεται στα φυσικά καταστήματα στα οποία ειδικές ομάδες εξυπηρέτησης πελατών παρέχουν μια εμπειρία που δεν μπορεί να αναπαραχθεί στο διαδίκτυο.

Πρόσφατα η LVMH ολοκλήρωσε τη συμφωνία για την αγορά της Tiffany & Co η οποία διευρύνει την ήδη μεγάλη παρουσία της στον κλάδο των ειδών πολυτελείας.

Διαβάστε ακόμα:

E-shop: Οι πωλήσεις στο δεύτερο lockdown αυξήθηκαν κατά 130% σε ένδυση, φαρμακευτικά και αθλητικά

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι εργαζόμενοι για τις αναστολές Ιανουαρίου – Όλη η ΚΥΑ

Έτσι είναι το νέο «μίνι» ΙΚΕΑ του Πειραιά (pics)