Η Μακένζι Σκοτ, η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος, δωρίζει επιπλέον 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 286 φιλανθρωπικά ιδρύματα και ΜΚΟ σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ίδια την Τρίτη.

Η Σκοτ είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο. Μάλιστα, αυτή είναι η τρίτη φορά που η 51χρονη ανακοινώνει τη διάθεση ενός ακόμη μεγάλου χρηματικού ποσού στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής της δράσης. To πιο αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή είναι η πρώτη της φιλανθρωπική δράση μετά από το γάμο της με το νέο σύζυγό της. Το γεγονός αυτό φανερώνει πως η ίδια μπορεί να χώρισε με το δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Τζεφ Μπέζος, ωστόσο δεν σκοπεύει να σταματήσει τη φιλανθρωπική της δράση.   

Το 2020, ανακοίνωσε τη δωρεά περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για δράσεις όπως η αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η ισότητα των φύλων, ενώ χρηματοδότησε επίσης πολλά κολέγια, πανεπιστήμια και σχολεία. Έπειτα από τη νέα της δωρεά, το συνολικό ύψος του ποσού που έχει διαθέσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς συνολικά μέχρι στιγμής ανέρχεται σε 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Σκοτ αφού χώρισε με το δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Τζεφ Μπέζος, διατηρεί το 4% των μεριδίων της Amazon.com Inc. και η αξία της υπολογίζεται σε σχεδόν 60 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Από την άλλη πλευρά και ο μεγιστάνας πρώην σύζυγός της, Τζεφ Μπέζος – με αξία περίπου 196 δισεκατομμυρίων δολαρίων – ασχολείται ενεργά με τη φιλανθρωπία. Πέρσι, ανακοίνωσε πως θα δεσμεύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και μέχρι στιγμής έχει δωρίσει τουλάχιστον 791 εκατομμύρια δολάρια από αυτά.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 30,5% μειώθηκαν οι κενές θέσεις εργασίας στο α΄ τρίμηνο

Ευρώπη: Ανοίγει τις πύλες της στους Αμερικανούς τουρίστες

Self test: Τέλος στη δωρεάν χορήγηση από τα φαρμακεία της Αττικής στις 19 Ιουνίου