Η οικογένεια Glazer ενδέχεται να πουλήσει μειοψηφικό μερίδιο στη Manchester United, σύμφωνα με εμπιστευτικές πηγές του Bloomberg.

Οι ιδιοκτήτες της ποδοσφαιρικής ομάδας έχουν μελετήσει την πιθανότητα προσέλκυσης νέου επενδυτή αλλά δεν είναι έτοιμοι να παραδώσουν το πλειοψηφικό τους πακέτο στην ομάδα το οποίο αξιολογείται στα $6 δισ.

Οι πηγές τονίζουν, πάντως, πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο.

Η αξία της μετοχής της Manchester United κατέγραψε αύξηση της τάξης του 7,6% την Τετάρτη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

H ιστορική ομάδα της αγγλικής Premier League είναι γνωστή ανά τον κόσμο. Από τα ρόστερ της έχουν περάσει γνωστοί άσσοι του ποδοσφαίρου όπως George Best, Eric Cantona, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic και David Beckham μεταξύ πολλών άλλων.

Ο ποδοσφαιρικός όμιλος θα προσελκύσει, όπως όλα δείχνουν, πλήθος επενδυτών όπως ακριβώς έγινε και με την πρόσφατη πώληση της Chelsea στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Todd Boehly και την Clearlake Capital για £4,25 δισ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times, ο Jim Ratcliffe ο οποίος ήταν πρότινος «μνηστήρας» της Chelsea FC έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά του μετοχικού πακέτου. Aκόμα και ο Elon Musk ανήρτησε Tweet βάσει του οποίου έδειξε ενδιαφέρον για εξαγορά της ομάδας, αν και αργότερα ξεκαθάρισε πως επρόκειτο για αστείο.

Ο Malcolm Glazer αγόρασε τον όμιλο το 2005 μετά από ένα deal κατά το οποίο η Manchester United επωμίστηκε τεράστια χρέη. Αν και τα χρέη αυτά αντισταθμίστηκαν από το σερί επιτυχιών της ομάδας του θρυλικού Sir Alex Ferguson, οι οπαδοί της ομάδας έχουν χάσει την υπομονή τους με τη διοίκηση λόγω της αποτυχημένης σχετικά πορείας των «Κόκκινων Διαβόλων»  από το 2013 και ύστερα μετά την αποχώρηση του Sir Alex.

H παράλληλη επιτυχία της ιστορικής αντιπάλου της United, Manchester City έχει επιδεινώσει την κατάσταση. Επιπροσθέτως, οι μειωμένες επενδύσεις στις υποδομές της United όπως το Old Trafford και η αποτυχία των Glazers έχει προκαλέσει την οργή των οπαδών.

Οι Αvram Glazer και Joel Glazer είναι εκτελεστικοί πρόεδροι και διευθυντές του ομίλου, ενώ οι Kevin Glazer, Bryan Glazer, Darcie Glazer Kassewitz και Edward Glazer έχουν θέσεις στο Δ.Σ. της εταιρείας. Η Manchester United εισήλθε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2012, ενώ το μετοχικό μερίδιο της οικογενείας Glazer αγγίζει το 97%. 

Μετά από τις πρόσφατες ήττες στα δύο πρώτα ματς του αγγλικού πρωταθλήματος, οι οπαδοί της ομάδας έχουν οργανώσει πορείες διαμαρτυρίας κατά της οικογένειας Glazer στο επόμενο ματς εναντίον της Liverpool στις 22 Αυγούστου.

«Οι υποστηρικτές της Manchester United είναι ενθουσιασμένοι με την πιθανότητα της πώλησης μειοψηφικού πακέτου της ομάδας σε νέο επενδυτή, αφού η κίνηση αυτή “ανοίγει την πόρτα” σε πιθανή εξαγορά της ομάδας στο μέλλον», ανέφερε ο αναλυτής της XTB, Walid Koudmani. 

Διαβάστε ακόμη

UBS: Η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση να αντικαταστήσει το ρωσικό φυσικό αέριο (πίνακες)

Αλκοόλ: Κυβερνητική σύσταση στους Ιάπωνες να αυξήσουν την κατανάλωση… για πατριωτικούς λόγους

Πώς κατέληξαν στη φυλακή οι «βασιλιάδες του χρυσού» της J.P. Morgan (pics + tweets)