Η Mercedes-Benz Group AG ανακοίνωσε καλύτερες από τις αναμενόμενες ταμειακές ροές για το περασμένο έτος, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων προσανατολίζεται να επικεντρωθεί στα πιο κερδοφόρα μοντέλα της, όπως η S-Class και τα αυτοκίνητα επιδόσεων AMG.

Οι βιομηχανικές ταμειακές ροές ανήλθαν σε 11,3 δισ. ευρώ (12,3 δισ. δολάρια), ανέφερε η εταιρεία αργά την Πέμπτη σε προκαταρκτικά στοιχεία. Αυτό είναι πολύ πάνω από το περσινό επίπεδο και πάνω από τον μέσο όρο των 9,54 δισ. ευρώ των εκτιμήσεων των αναλυτών που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Οι αγοραστές premium αυτοκινήτων, όπως η Mercedes, ήταν λιγότερο εκτεθειμένοι στον πληθωρισμό, ο οποίος έπληξε τους παραγωγούς της μαζικής αγοράς.

Επαναγορά μετοχών

Οι επενδυτές θα εξετάσουν ένα ισχυρό μέρισμα και μια πιθανή νέα επαναγορά μετοχών μετά την ανακοίνωση της Mercedes, ανέφερε σε σημείωμά του ο αναλυτής της Bernstein, Daniel Roeska.

“Η Mercedes Benz θα πρέπει να δείξει την αυτοπεποίθησή της συνεχίζοντας το μέρισμα και προσθέτοντας δέσμευση για νέα επαναγορά μετοχών”, δήλωσε ο Roeska.

Η Mercedes δεν ανέφερε λεπτομερώς άλλα αποτελέσματα εκτός από τις ταμειακές ροές. Η εταιρεία με έδρα τη Στουτγάρδη αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το σύνολο του έτους στις 22 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμη

Δυναμικό ξεκίνημα το 2024 με νέα deals στον ελληνικό τουρισμό – Ποια είναι (pics)

Αναζητώντας ταλέντα: Οι περιοχές της Ελλάδας που «στεγνώνουν» από εργαζόμενους (χάρτης)

Τα 5 πολυτελή θέρετρα που εγκαινιάζονται στην Ελλάδα φέτος – Πού βρίσκονται

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ