Η Nestle SA προβλέπει βραδύτερη αύξηση των πωλήσεων φέτος, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία της Nespresso χαλαρώνει τις αυξήσεις των τιμών, προσπαθώντας να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να αγοράζουν περισσότερο.

Tα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν κατά περίπου 4% το 2024 σε οργανική βάση, μετά από αύξηση 7,2% πέρυσι, ανακοίνωσε η Nestle. Η εταιρεία αναμένει επίσης αύξηση 6% έως 10% στα κέρδη ανά μετοχή.

Η Nestle επέστρεψε σε ανάπτυξη μέσω των μεγαλύτερων πωλήσεων και των καταναλωτών που επιλέγουν πιο ακριβά προϊόντα: Ο πραγματικός εσωτερικός ρυθμός ανάπτυξής της – ένα υποκατάστατο του όγκου πωλήσεων- ήταν θετικός στο 0,4% το τελευταίο τρίμηνο του 2023, σημειώνοντας την πρώτη αύξηση σε ενάμιση χρόνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Σνάιντερ δήλωσε ότι το 2024, η Nestle δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη που καθοδηγείται από τον όγκο και το μείγμα – οι αγοραστές στρέφονται σε πιο ακριβές μορφές – ενισχυμένη με αυξημένο μάρκετινγκ και καινοτομία.

Εταιρείες όπως η Nestle επιδιώκουν να ανακτήσουν μερίδιο αγοράς αφού ο υψηλότερος πληθωρισμός των τελευταίων δεκαετιών ώθησε τους αγοραστές σε φθηνότερα προϊόντα λευκής ετικέτας.
Η Danone ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου αυξήθηκαν σύμφωνα με τις προσδοκίες την Πέμπτη, εν μέσω χαλάρωσης του πληθωρισμού για την εταιρεία παραγωγής γιαουρτιού.

Διαβάστε ακόμη

Ετοιμάζεται για ράλι το Ethereum; (γράφημα)

Γιώργος Τρακάκης: Μια ελληνική εταιρεία με… Endless προοπτικές (pics)

Southrock: Πώς προχωρά το νέο 5άστερο project άνω των 154 εκατ. ευρώ στη Μύκονο (χάρτης)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ