Ποιος άνδρας θα απαρνιόταν μια ζηλευτή καριέρα και ένα μπόνους άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων για να μπορέσει η γυναίκα του να βγει από τα οικιακά και να κάνει τη δική της καριέρα; Ο Ρόμπιν Ρίττερ, συνδιευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λιανικού ηλεκτρονικού εμπορίου  Zalando.

Ο 38χρονος που και ηλικιακά βρίσκεται στο pick της παραγωγικότητας για τον μέσο άνθρωπο, ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από το νέο έτος, ώστε να μπορέσει η σύζυγός του να κυνηγήσει την καριέρα της, ενώ εκείνος θα αναλάβει τη φροντίδα των παιδιών τους. Η κίνηση αυτή μπορεί να του στοιχίσει έως και 93 εκατ. ευρώ ή 112 εκατ. δολάρια από ένα πενταετές πρόγραμμα κινήτρων που άρχισε να εφαρμόζεται στην εταιρεία από το 2018, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg. Το ζευγάρι των πολυεκατομμυριούχων περιμένει αυτή τη στιγμή το δεύτερο παιδί του.

«Θέλω να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μου που μεγαλώνει», ανακοίνωσε ο Ρίττερ στις 6 Δεκεμβρίου. «Η σύζυγός μου και εγώ συμφωνήσαμε ότι για τα επόμενα χρόνια προτεραιότητα θα έχουν οι δικές της επαγγελματικές φιλοδοξίες».

Η απόφαση αυτή αποτελεί ουσιαστικά… πραξικόπημα για την εταιρεία που εδρεύει στο Βερολίνο και βρίσκεται στη λάθος πλευρά της συζήτησης για την ισότητα των φύλων. Στη Zalando, στην πλειοψηφία οι εργαζόμενοι είναι γυναίκες, ωστόσο έχει μια πενταμελή εκτελεστική επιτροπή που αποτελείται αποκλειστικά από λευκούς άνδρες. Ηταν μεταξύ των εταιρειών που πέρυσι κατηγορήθηκαν από το ίδρυμα AllBright ότι δεν μπόρεσε να βάλει στο ΔΣ καμία γυναίκα. Έκτοτε η Zalando δεσμεύτηκε να αυξήσει το ποσοστό των γυναικών σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης στο 40% μέχρι το 2023. Τώρα, με την αποχώρηση του Ρίττερ θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την εταιρεία να αποδείξει εμπράκτως ότι αναλαμβάνει τις δεσμεύσεις της, αντικαθιστώντας τον με μια γυναίκα…

Η Zalando SE είναι μια ευρωπαϊκή εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου με έδρα το Βερολίνο της Γερμανίας που ιδρύθηκε το 2008. Η εταιρεία ακολουθεί μια προσέγγιση πλατφόρμας, προσφέροντας προϊόντα μόδας και τρόπου ζωής σε πελάτες σε 17 ευρωπαϊκές αγορές. Δεν είναι η μοναδική στη Γερμανία όπου παρατηρούνται ανισότητες αναφορικά με το φύλο. Η μισθολογική ανισότητα στη χώρα είναι μεταξύ των χειρότερων στην Ευρώπη και , αν και η Καγκελάριος εδώ και χρόνια είναι γυναίκα, μόνο το 9,3% των διευθυντικών θέσεων καταλαμβάνεται από γυναίκες στις 160 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Γερμανίας.

Διαβάστε ακόμη:

To πλάνο της Disney για να κλέψει το στέμμα του Netflix

ΗΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τους εμβολιασμούς – Με κομβόι από νταλίκες η ιστορική εκστρατεία

Εμπορικός και οικονομικός «πόλεμος» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και στην Ελλάδα