Ο Εσθονός αντίπαλος της Uber Technologies, Bolt Technology, προσλαμβάνει διευθυντικά στελέχη που θα τη βοηθήσουν να ξεκινήσει τις δραστηριότητές της με σκούτερ σε πολλές μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.

Η Bolt, η οποία προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς, παράδοσης φαγητού και ενοικίασης σκούτερ σε περισσότερες από 45 χώρες στην Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική, αναζητά γενικούς διευθυντές και διευθυντές επιχειρήσεων για να επιβλέψουν την έναρξη λειτουργίας στο Λος Άντζελες, το Σιάτλ, το Όστιν και άλλες πόλεις, σύμφωνα με τις θέσεις εργασίας που καταχώρησε η εταιρεία στο Linkedin πριν από μία εβδομάδα.

Στις αγγελίες, η εταιρεία ανέφερε ότι αναζητά γενικούς διευθυντές οι οποίοι θα είναι «υπεύθυνοι για τη διαχείριση των στρατηγικών σχέσεων με τις πόλεις» και τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών για τους αναβάτες ηλεκτρονικών σκούτερ, μεταξύ άλλων, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η προέλαση στις ΗΠΑ θα φέρει την Bolt αντιμέτωπη με την Lime, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η οποία υποστηρίζεται από την Uber και λειτουργεί ένα δίκτυο κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων και σκούτερ στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Αυστραλία. Η Lime δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι επενδύει περισσότερα από 55 εκατομμύρια δολάρια φέτος για την ανάπτυξη του παγκόσμιου στόλου της. Και οι δύο εταιρείες προετοιμάζονται για δημόσιες προσφορές. Επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους, ακόμη και όταν οι ανταγωνιστές τους αγωνίζονται με αυστηρότερους κανονισμούς, υψηλότερα επιτόκια και λιγότερη χρηματοδότηση από επιχειρηματικά κεφάλαια.

«Αν και δεν υπάρχει επί του παρόντος χρονοδιάγραμμα για το λανσάρισμα προϊόντων από την Bolt στη Βόρεια Αμερική, είμαστε ενθουσιασμένοι με τον θετικό αντίκτυπο που μπορούν να έχουν οι υπηρεσίες μας στις πόλεις και τους ανθρώπους που ζουν σε αυτές», δήλωσε εκπρόσωπος της Bolt σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Σε έναν τομέα που χαρακτηρίζεται από την ενοποίηση και τις επιχειρήσεις με σύντομο κύκλο ζωής, η εστίασή μας στο να είμαστε ο πιο αποτελεσματικός φορέας στον τομέα της κοινής κινητικότητας σημαίνει ότι συνεχίσαμε να αναπτύσσουμε την επιχείρησή μας με σκούτερ και ηλεκτρονικά ποδήλατα με μεγάλη επιτυχία».
Η Bolt αποτιμήθηκε στα 7,4 δισ. ευρώ (8 δισ. δολάρια) σε έναν γύρο χρηματοδότησης του 2022, στον οποίο συμμετείχαν η Sequoia Capital, η Fidelity Management και άλλοι επενδυτές.

Διαβάστε ακόμη

Εφορία: 1,5 εκατ. φορολογούμενοι πιάστηκαν στην «τσιμπίδα» των τεκμηρίων

Απάτη «μαμούθ»: Κινεζικό δίκτυο e-shop με επώνυμα προϊόντα εξαπάτησε πάνω από 800.000 ανθρώπους

Ενέργεια: Από ανανεώσιμες πηγές το 30% που παρήχθη παγκοσμίως το 2023

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ