Ένα πολυτελές κτίριο διαμερισμάτων στο Σικάγο αγόρασε ο Αμάνσιο Ορτέγκα, ο Ισπανός δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της αλυσίδας ρούχων Zara, έναντι 232 εκατομμυρίων δολαρίων για να το προσθέσει στο αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο ακινήτων του στις ΗΠΑ.

Το οικογενειακό γραφείο Pontegadea του 86χρονου ιδρυτή του γίγαντα της Fast fashion Inditex, απέκτησε το 727 West Madison από κοινοπραξία της Ares Management και της F&F Realty, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Eιδικότερα, μια κοινοπραξία της Ares Management και της F&F Realty με έδρα το Skokie πούλησε το ακίνητο πολυτελών διαμερισμάτων 492 διαμερισμάτων, 45 ορόφων, στην οδό 727 West Madison Street σε μια συμφωνία που εκτελέστηκε στις 4 Αυγούστου και καταγράφηκε στις 7 Αυγούστου, όπως δείχνουν τα δημόσια αρχεία.

Ο πύργος πολυκατοικιών σε σχήμα οβάλ είναι το ψηλότερο κτίριο του Σικάγο δυτικά του Kennedy Expressway. Η συμφωνία σηματοδοτεί την υψηλότερη τιμή πώλησης πολυκατοικίας στην πόλη μέχρι στιγμής φέτος, ξεπερνώντας την απόκτηση από την Crescent Heights ενός πύργου διαμερισμάτων σχεδόν 400 διαμερισμάτων στο Streeterville έναντι 173 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο.

H ακίνητη περιουσία ενός εκ των πλουσιότερων Ευρωπαίων έφθασε πέρυσι στα 18,1 δισ. ευρώ, από τα 15,3 δισ. ευρώ έναν χρόνο πριν. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε 21% στα 782 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 2,5 δισ. ευρώ, με τα μερίσματα από την Inditex να φθάνουν το 1,7 δισ. ευρώ.

Η Pontegadea είναι περισσότερο γνωστή για το χαρτοφυλάκιό της σε ακίνητα γραφείων και λιανικής πώλησης, κυρίως στη Νότια Φλόριντα, αν και έχει πραγματοποιήσει υψηλού προφίλ συμφωνίες ακινήτων σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.

Το 2021, πούλησε επίσης το ξενοδοχείο The Standard στο Miami Beach στον Barry Sternlicht. Και η εταιρεία αγόρασε ένα εθνικό χαρτοφυλάκιο logistics πέντε ακινήτων για περίπου 722 εκατομμύρια δολάρια το περασμένο φθινόπωρο, σύμφωνα με προηγούμενες δημοσιευμένες αναφορές. Με τη συμφωνία West Loop, η επενδυτική επιχείρηση προσθέτει στις συμμετοχές της στο Σικάγο, οι οποίες περιλαμβάνουν το ξενοδοχείο Eurostars Magnificent Mile 216 δωματίων στο River North που αγόρασε έναντι 72,5 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019.

Διαβάστε ακόμη 

Οι άγριες μέρες του Αυγούστου, ο Ινδός πρωθυπουργός και 12 επιχειρηματίες, το σχέδιο για την ΙON, τα σενάρια για Jumbo και το λάθος του Βαρβέρη 

Ρεύμα: «Φωτιά» και στις τιμές με τη μεγαβατώρα στα 154 ευρώ (pic)

Στην εκκίνηση η νέα πολυτελής μαρίνα στην Ελούντα – «Πράσινο» από το ΥΠΕΝ (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ