Ένα σούπερ γιοτ αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο φέρεται πως ανήκει στον Λεονίντ Μίκελσον, τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στη Ρωσία, σταμάτησε μυστηριωδώς, να εκπέμπει την τοποθεσία του καθώς κατευθυνόταν προς τις Μπαχάμες.

Το υπερπολυτελές σκάφος με την ονομασία Pacific μήκους 85 μέτρων εντοπίστηκε τελευταία φορά, στις 8 Μαΐου να πλέει στην Καραϊβική με κατεύθυνση προς τις Μπαχάμες.

Καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται, οι ΗΠΑ και άλλες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, συνεχίζουν να επιβάλλουν αυστηρές κυρώσεις με στόχο να πλήξουν οικονομικά όσους βρίσκονται στο πλευρό του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Ιταλία, η Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν μέχρι στιγμής, κατασχέσει δεκάδες τραπεζικούς λογαριασμούς, ακίνητα καθώς και περισσότερα από δώδεκα γιοτ που ανήκουν στους πλουσιότερους πολίτες της Ρωσίας.

Στο μεταξύ, με τη βοήθεια των αρχών στα νησιά Φίτζι, οι ΗΠΑ κατέσχεσαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το πλοίο Amadea αξίας 325 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο φημολογείται πως ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Σουλεϊμάν Κερίμοφ.

Ποιος είναι ο τελικός προορισμός του Pacific;

Εάν πράγματι, το σούπερ γιοτ Pacific έχει ως τελικό προορισμό τις Μπαχάμες, δεν αναμένεται να βρει ασφαλές καταφύγιο στη συγκεκριμένη τοποθεσία καθώς οι αρχές του νησιωτικού έθνους συνεργάζονται στενά με τις ΗΠΑ για την κατάσχεση εμπορικών πλοίων.

Σύμφωνα μάλιστα, με πληροφορίες από το Bloomberg, από τα τέλη Ιανουαρίου, το πλοίο είχε αγκυροβολήσει σε διάφορα λιμάνια στην Κόστα Ρίκα. Αναχώρησε από τη μαρίνα Papagayo κοντά στον κόλπο Culebra στις 5 Μαΐου και κατευθύνθηκε νοτιοανατολικά, περνώντας από τη Διώρυγα του Παναμά.

Το superyacht εντοπίστηκε τελευταία φορά στην Καραϊβική Θάλασσα βορειοανατολικά του Colon και υπέδειξε ως προορισμό του το Nassau στις Μπαχάμες πριν απενεργοποιηθεί ο αναμεταδότης θέσης του. Σταμάτησε να εκπέμπει τη θέση του από τις 8 Μαΐου, κατά παράβαση του διεθνούς ναυτικού δικαίου. 

Ποιος είναι ο Λεονίντ Μίκελσον

Ο Μίκελσον, ο 45ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία σχεδόν 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι διευθύνων σύμβουλος της Novatek, του μεγαλύτερου μη κρατικού παρόχου φυσικού αερίου στη Ρωσία. Βρίσκεται αντιμέτωπος κυρώσεις που του έχουν επιβάλει Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδάς ήδη, από τις αρχές Απριλίου. Η εταιρεία του συγκαταλέγεται επίσης, στη λίστα των κυρώσεων των ΗΠΑ, αν και ο ίδιος δεν αντιμετωπίζει κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη 

Τράπεζα της Ελλάδος: Πώς επηρεάζουν το μέσο νοικοκυριό ο πληθωρισμός, τα επιτόκια και η αγορά των ακινήτων

Ζαν Κριστόφ Μπαμπέν στο newmoney: Γιατί ο οίκος Bulgari επιστρέφει στις ελληνικές «ρίζες» του (pics)  

Οι 10 ελληνικές startups που συγκεντρώνουν τα βλέμματα των επενδυτών για το 2022 (pics)