Το Παρίσι αποδεικνύεται ένας απροσδόκητα αντιδημοφιλής προορισμός για τους πλούσιους τουρίστες ενόψει μάλιστα και των Ολυμπιακών Αγώνων, με τους επισκέπτες να ανησυχούν για τις δυσκολίες στην κυκλοφορία με αυτοκίνητο.

Η ζήτηση για διαμονή σε ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών στη γαλλική πρωτεύουσα έχει καταρρεύσει λίγο πριν από τους Αγώνες, οι οποίοι ξεκινούν στις 26 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 11 Αυγούστου, σύμφωνα με την UMIH Prestige, η οποία εκπροσωπεί ξενοδοχεία που χρεώνουν τουλάχιστον 800 ευρώ (865 δολάρια) τη βραδιά για δωμάτια.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι κρατήσεις για την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου και καθ’ όλη τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους του Ιουλίου είναι μειωμένες μεταξύ 20% και 50% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με την οργάνωση.

«Στα 24 χρόνια πείρας μου δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Laurence Bloch, αναπληρωτής γενικός διευθυντής στο Plaza Athénée στη λεωφόρο Montaigne, όπου οι επισκέπτες πληρώνουν 2.500 ευρώ και άνω για κομψά δωμάτια σε απόσταση αναπνοής από τα καταστήματα Chanel και Christian Dior. Οι ανησυχίες για την κυκλοφορία μετά την κατασκευή προσωρινών ολυμπιακών εγκαταστάσεων από το Παρίσι έχουν ωθήσει την πληρότητα σε επίπεδα έως και 15% για ορισμένες ημερομηνίες του Ιουλίου, είπε.

Η ασφάλεια έχει επίσης ενισχυθεί κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα πριν από την τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου, απειλώντας με περαιτέρω κυκλοφοριακά προβλήματα.

«Το Παρίσι βλέπει επί του παρόντος μια σοβαρή πτώση της ζήτησης για δωμάτια πολυτελών ξενοδοχείων ενόψει των Αγώνων», δήλωσε ο Christophe Laure, επικεφαλής της UMIH Prestige, ο οποίος δήλωσε ότι αναμένει ότι η τάση θα βελτιωθεί μετά τις 22 Ιουλίου.

Ορισμένοι επισκέπτες επιλέγουν προς το παρόν να μην επισκεφθούν το Παρίσι. «Αντ’ αυτού επιλέγουν τη γαλλική Ριβιέρα ή άλλες πόλεις όπως το Λονδίνο και θα έρθουν στο Παρίσι κάποια άλλη στιγμή», δήλωσε ο Laure.

Η χώρα βρίσκεται επίσης εν μέσω πολιτικής αναταραχής μετά τον δεύτερο γύρο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που δεν ανέδειξε σαφή πλειοψηφία.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος διέλυσε την Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας και προκήρυξε την ψηφοφορία μετά την ήττα του κόμματός του στις εκλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον περασμένο μήνα, δεν έχει ακόμη ορίσει νέο πρωθυπουργό.

Παρόλα αυτά, οι τουρίστες δεν φαίνεται να αποθαρρύνονται από την πολιτική αναταραχή και οι επισκέπτες δεν την αναφέρουν ως λόγο για να μην επισκεφθούν το Παρίσι, δήλωσαν οι Laure και Bloch. Και οι δύο αναμένουν ότι οι επιχειρήσεις θα ανακάμψουν απότομα καθώς θα είναι σε εξέλιξη οι Αγώνες.

Το Plaza Athénée, μέρος του Dorchester ollection, παρουσιάζει ποσοστά πληρότητας περίπου 85% από τις 25 Ιουλίου και μετά, δήλωσε ο Bloch, και οι εταιρικοί χορηγοί έχουν κλείσει τα μισά δωμάτια για το μεγαλύτερο μέρος των Αγώνων.

Διαβάστε ακόμη 

Η λέσχη Bilderberg έγινε 70 ετών – Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι Ελληνες που έχουν δώσει το «παρών»

«Σκανάρισμα» της εφορίας ανά εξάμηνο για ανασφάλιστα ΙΧ, ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας

Ιούνιος 2024: Ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ – Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο η παγκόσμια θερμοκρασία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ