Τα ιχθυοτροφεία σολομού στο νοτιότερο άκρο της Αυστραλίας, όπου οι άνεμοι έρχονται παγωμένοι από την Ανταρκτική, φαίνεται ότι κάνουν μάλλον απίθανο, ένα ατύχημα εξ αιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Όμως, καθώς τα τροπικά νερά ρέουν προς τα νότια, οι θερμοκρασίες των ωκεανών αυξάνονται ακόμη και γύρω από την νησιωτική πολιτεία της Τασμανίας – δημιουργώντας στρες στα ψάρια και περιορίζοντας έτσι την ανάπτυξη τους. Αυτό ωθεί εταιρείες όπως η Huon Aquaculture Group Ltd. και η Tassal Group Ltd. να βρουν νέους τρόπους για να μετριάσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Και οι δύο ανήκουν σε μια σύμπραξη της κυβέρνησης και της βιομηχανίας εκτροφής ιχθύων, που επιλεκτικά αναπαράγει ψάρια τα οποία δεν ενοχλούνται από τα θερμότερα νερά. Η Huon πειραματίζεται με “φρούρια εκτροφής” για να αντέξει τον ζεστό καιρό, ώστε να μπορεί να εκμεταλλεύεται περαιτέρω τα ύδατα που βρίσκονται στα ανοικτά των ακτών όπου το νερό είναι πιο κρύο. Είναι ένα ακόμη σημάδι ότι η αξιοποίηση των φυσικών πόρωνσε όλες τις μορφές της πρέπει να προσαρμοστεί για να επιβιώσει από την αλλαγή του κλίματος που προκαλείται από τον άνθρωπο – από την αναπαραγωγή ανθεκτικών στη θερμότητα βοοειδών στη Φλόριντα έως την καλλιέργεια ανθεκτικών σε αλάτι καλλιεργειών στην Αίγυπτο.

Ενώ η Αυστραλία αντιπροσωπεύει μόνο περίπου το 2% της παγκόσμιας παραγωγής σολομού, το κράτος αυτό ακολουθεί πολιτικές με τις οποίες παρέχει πολύτιμα διδάγματα σε μια παγκόσμια βιομηχανία αξίας 15,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.