Πώς είναι να χάνεις 13 δισ. σε ένα 24ωρο; Για τον Έλον Μασκ ήταν μια δύσκολη μέρα καθώς σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index, η περιουσία του μειώθηκε κατά 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Tesla Inc. απογοήτευσε τους επενδυτές με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, με αποτέλεσμα οι μετοχές της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων να υποχωρήσουν κατά 9,75% την Πέμπτη στα 162,99 δολάρια.

Επίσης, ο πύραυλος Starship που σχεδιάστηκε από τη SpaceX εκτοξεύτηκε σε μια επεισοδιακή δοκιμαστική από τις εγκαταστάσεις της SpaceX στο Μπόκα Τσίκα του Τέξας, για να εκραγεί περίπου τέσσερα λεπτά αργότερα πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού. Το τελικό χτύπημα έδωσε το Twitter, αφού όπως είχε υποσχεθεί ο Μασκ πριν από εβδομάδες, πολλοί έχασαν το μπλε σηματάκι, από τη στιγμή που επέλεξαν να μην πληρώσουν τα 8 δολάρια μηνιαίως για το προνόμιο αυτό.

Ως εκ τούτου, ο πλούτος του Έλον Μασκ συρρικνώθηκε κατά 12,6 δισ. δολάρια σύμφωνα με τον δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση φέτος. Να σημειωθεί ότι το μερίδιό του στην Tesla συγκροτεί το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του ύψους 163,9 δισ. δολαρίων, αν και η SpaceX έχει επίσης καταστεί σημαντική, καθώς η αποτίμησή της έχει ενισχυθεί αισθητά.

Ο 51χρονος παραμένει ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη μετά τον Μπερνάρ Αρνό.

Διαβάστε ακόμη

Οι «Τσακαλοδραγασάκηδες»… παίζουν μπάλα, τα φρέσκα γκάλοπ, ο Ευμορφίδης πολιτικός και ο Τζώρτζης διακοπάρει στις Σπέτσες

Σφίγγει ο κλοιός για τους ελληνικούς ομίλους στη Ρωσία

Greeking Out: Αναζητώντας επενδυτές για τις ελληνικές start up σε Ασία και Αμερική

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ