Το ενδεχόμενο εισαγωγής και στο χρηματιστήριο του Μιλάνου αντλώντας τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια εξετάζει η Prada, καθώς όπως αναφέρουν στο Bloomberg πηγές που γνωρίζουν το θέμα, ο ιταλικός οίκος μόδας προσπαθεί να διαφοροποιήσει την επενδυτική του βάση μακριά από το Χονγκ Κονγκ.

Ο διάσημος οίκος ειδών πολυτελείας συνεργάζεται με την Goldman Sachs σε ό,τι αφορά τις προκαταρκτικές προετοιμασίες για μια πιθανή προσφορά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που έχουν ζητήσει να μην κατονομαστούν.

Επισήμαναν δε ότι η εισαγωγή στο χρημστιστήριο του Μιλάνου δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2023.

Το 2011 η Prada συγκέντρωσε 2,1 δισ. δολάρια εισάγοντας στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ μερίδιο 20%, σε μια εποχή που μεγάλοι οίκοι ειδών πολυτελείας συνέρεαν στην ασιατική αγορά, προκειμένου να καλύψουν τη μεγαλύτερη πελατειακή βάση τους.

Όπως ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg, η εταιρεία, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία 115,7 δισ. δολαρίων HK (14,8 δισ. δολάρια ΗΠΑ), θέλει να αντλήσει κεφάλαια πουλώντας νέες μετοχές στο Μιλάνο.

Εκπρόσωποι των Prada και Goldman Sachs αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

Τον Ιούλιο, ο πρόεδρος της εταιρείας, Paolo Zannoni, είχε δηλώσει ότι η εισαγωγή στο χρημστιστήριο του Μιλάνου ήταν πάντα μια σκέψη, αλλά όχι προτεραιότητα.

Σε μια ευρωπαϊκή αγορά άδεια από πωλήσεις νέων μετοχών λόγω του αυξημένου πληθωρισμού, των αυξανόμενων επιτοκίων και του διαφαινόμενου κινδύνου ύφεσης, κάποιοι οίκοι ειδών πολυτελείας αντιστρέφουν την τάση, καθώς και η Porsche εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε IPO, που θα μπορούσε να είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη

Eurostat: Μειώθηκαν οι εμπορικές πτήσεις σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. – Μόνη εξαίρεση η Ελλάδα

Το νηολόγιο του Παναμά έχει αυξηθεί 9,6% από το 2019

Συνεχίζεται η άνοδος στη Wall Street – Προς τέταρτη διαδοχική εβδομάδα κερδών ο S&P 500