Ράλι σημείωσε η μετοχή της Swatch καθώς τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου της ελβετικής ωρολογοποιίας ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα προ πανδημίας επίπεδα.

Συγκεκριμένα, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 36% σε 686 εκατομμύρια φράγκα (792 εκατομμύρια δολάρια) το πρώτο εξάμηνο, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο κατασκευαστής των ρολογιών Omega και Longines. Οι αναλυτές ανέμεναν 604 εκατομμύρια φράγκα. Η μετοχή σημείωσε άνοδο έως και 6,6%.

Η Swatch είναι μία από τις εταιρείες ειδών πολυτελείας με μεγάλη έκθεση στημ ευρύτερη περιοχή της Κίνας, η οποία αποτέλεσε την πηγή του ενός τρίτου των εσόδων της πέρυσι. Ο διευθύνων σύμβουλος Νικ Χάγεκ δήλωσε στο Bloomberg News τον Ιανουάριο ότι οι πωλήσεις θα μπορούσαν να φτάσουν σε ρεκόρ φέτος λόγω της ανάκαμψης της εν λόγω αγοράς. Η αισιοδοξία για τον κλάδο  μετριάστηκε από την πρόσφατη επιβράδυνση στις ΗΠΑ, η οποία άρχισε να εμφανίζεται στις εξαγωγές ελβετικών ρολογιών τον Απρίλιο.

Τα έσοδα έφτασαν τα 4 δισεκατομμύρια φράγκα, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι πωλήσεις στο Χονγκ Κονγκ τριπλασιάστηκαν, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα αυξήθηκε με διψήφιο ποσοστό.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη ήταν ισχυρότερη στο τμήμα ρολογιών και κοσμημάτων με τις χαμηλότερες τιμές. Η ζήτηση για το δημοφιλές Omega MoonSwatch συνεργασίας της εταιρείας, με τιμή γύρω στα 260 δολάρια, επιταχύνθηκε, δήλωσε η εταιρεία.

«Επισημαίνουμε τη συνεχιζόμενη επιτυχία του MoonSwatch και το ανανεωμένο ενδιαφέρον για ρολόγια στην προσιτή κατηγορία, κυρίως στις ΗΠΑ», έγραψε ο Jean-Philippe Bertschy, αναλυτής της Vontobel. Είπε επίσης ότι τα συνολικά έσοδα ξεπέρασαν τις εξαγωγές ρολογιών της Ελβετίας για πρώτη φορά εδώ και χρόνια.

Η διοίκηση βλέπει «εξαιρετικές» ευκαιρίες ανάπτυξης για το δεύτερο εξάμηνο του 2023. «Το μόνο σύννεφο στον ορίζοντα παραμένει το δυσμενές συναλλαγματικό περιβάλλον», δήλωσε η εταιρεία.

Το αδύναμο δολάριο ΗΠΑ και το ευρώ έναντι του φράγκου μείωσαν τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου κατά 242 εκατομμύρια φράγκα.

Η Omega αύξησε πρόσφατα τις τιμές κατά περίπου 8% στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.

Διαβάστε ακόμη

Τον Σεπτέμβριο οι πληρωμές για Market Pass και Youth Pass

McKinsey: Πώς η τηλεργασία «σβήνει» 800 δισ. δολάρια από την αξία των γραφείων (γράφημα)

Επιδόσεις – έκπληξη για την οικονομία της Βρετανίας: Μόλις 0,1% μειώθηκε το ΑΕΠ τον Μάιο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ