Σε τροχιά για την καλύτερη εβδομάδα του από τον περασμένο Οκτώβριο 2021 οδεύει το bitcoin, καθώς ξανανοίγει η όρεξη των επενδυτών για ρίσκο.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς σημείωσε άνοδο πάνω από 13% αυτήν την εβδομάδα σύμφωνα με το Bloomberg. Την ίδια πορεία ακολουθούν και άλλα χαρτονομίσματα όπως το Ether, το Avalanche και το Solana, με συνέπεια η κεφαλαιοποίηση της αγοράς crypto να επιστρέφει πάνω από το φράγμα του 1 τρισ. dολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία του CoinGecko.

Το πρόσφατο ράλι στις χρηματαγορές δίνει ανάσα στην αγορά κρυπτονομισάτων που το τελευταίο διάστημα δέχθηκε ιδιαίτερα ισχυρές πιέσεις.

Το bitcoin εξακολουθεί να σημειώνει απώλειες άνω του 50% από τις αρχές του 2022, καθώς η περιοριστική νομισματική πολιτική που ασκούν οι κεντρικές τράπεζες αφαιρεί πλεονάζουσα ρευστότητα από τις αγορές και μια σειρά από εταιρείες crypto καταρρέουν.

«Οι αγορές υψηλού ρίσκου κινούνται ανοδικά» και επομένως «δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα κρυπτονομίσματα διαπραγματεύονται σε υψηλότερα επίπεδα», δήλωσε ο Μπεν ΜακΜίλαν , επικεφαλής επενδύσεων στην IDX Digital Assets. «Έπειτα από καταιγισμόκακών ειδήσεων και μεγάλων ρευστοποιήσεων, πολλοί επενδυτές crypto εξακολουθούν να τηρούν στάση αναμονής».

Διαβάστε ακόμα:

Η «μπαταρία νερού» της Ελβετίας μπήκε επιτέλους σε λειτουργία

Στα εγκαίνια του ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB ο Μητσοτάκης με τον Βούλγαρο ομόλογό του

Βασιλάκος (Κωτσόβολος): Εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία – Ισχυρή ανάπτυξη και επενδύσεις από την εταιρεία