Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ On Holding του θρύλου του τένις Ρότζερ Φέντερερ ετοιμάζεται να ανοίξει το πρώτο της κατάστημα στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, το τελευταίο από ένα πλήθος εμπορικών σημάτων που αναζητούν τον εμπορικό κόμβο ως δυνητικό ρυθμιστικό παράγοντα έναντι των ασθενέστερων πωλήσεων στην Κίνα.

Η ελβετική εταιρεία κατασκευής αθλητικών παπουτσιών On έχει προσδιορίσει ένα κατάστημα άνω των 3.000 τετραγωνικών μέτρων στο H Queen’s, ένα μοντέρνο κτίριο που ανήκει στην Henderson Land Development Co. στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή του Χονγκ Κονγκ, δήλωσαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν συζητώντας ιδιωτικές συμφωνίες.

Το ενοίκιο είναι περίπου 600.000 HK$ (76.700 δολάρια) το μήνα – περίπου διπλάσιο από την τιμή που πλήρωσε ο προηγούμενος ενοικιαστής του χώρου, ένα αρτοποιείο του διάσημου Γάλλου σεφ ζαχαροπλαστικής Dominique Ansel – αλλά εξακολουθεί να είναι μειωμένο κατά 30% από τα ανώτατα επίπεδα για ένα παρόμοιο μέγεθος στο κτίριο πριν από το Covid, είπαν οι άνθρωποι, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Εκπρόσωπος της On δήλωσε ότι η εταιρεία δεν μπορούσε να σχολιάσει άμεσα. Η Henderson Land αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ανανεωμένο ενδιαφέρον

Η On Holding, η οποία διαθέτει ήδη 22 καταστήματα στην ηπειρωτική χώρα, επεκτείνεται στο Χονγκ Κονγκ, καθώς η οικονομική δυσπραγία τροφοδοτεί την επιφυλακτικότητα των Κινέζων αγοραστών που κάποτε ήταν πλούσιοι. Η συγκέντρωση των εύπορων κατοίκων του οικονομικού κόμβου οδηγεί ορισμένες διεθνείς μάρκες, ιδίως εκείνες που εμπορεύονται είδη πολυτελείας, να βλέπουν την πόλη – ακριβώς απέναντι από τα σύνορα της ηπειρωτικής χώρας – ως καλύτερα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει την αβεβαιότητα.

Η On είδε νωρίτερα αυτό το μήνα τη μεγαλύτερη πτώση της τιμής της μετοχής της στην ιστορία της, αφού η πρόβλεψη για την αύξηση των πωλήσεών της απογοήτευσε τους επενδυτές και καθώς μετατοπίζεται από τη συνεργασία με τρίτους λιανοπωλητές στην επέκταση του δικτύου των ιδιόκτητων καταστημάτων της.

Από τις 15 νέες τοποθεσίες που άνοιξε πέρυσι, οι 10 ήταν στην Κίνα, δήλωσε ο συνδιευθύνων σύμβουλος Μάρτιν Χόφμαν σε μια κλήση για τα κέρδη αυτό το μήνα. Η On επιδιώκει να προσθέσει άλλα 17 με 19 καταστήματα στο παγκόσμιο δίκτυό της φέτος, πρόσθεσε ο συνδιευθύνων σύμβουλος Μαρκ Μάουερ.

Διαβάστε ακόμη 

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο με αλλαγές σε δηλώσεις, παραγραφή και ελέγχους

Με ούριο άνεμο ξεκίνησε η κρουαζιέρα (pics + πίνακας)

Πλειστηριασμοί: «Κληρώνει» για «Ζάχο», Kochen και Elite (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ