Οι συνομιλίες για την αποφυγή μιας χρεοκοπίας των ΗΠΑ θα μπορούσαν να τραβήξουν σε μάκρος προειδοποίησε σήμερα ο Νουριέλ Ρουμπινί, προσθέτοντας ότι οι καθυστερήσεις αυτές είναι πιθανό να πλήξουν τις αγορές και να βλάψουν την εμπιστοσύνη στο δολάριο μακροπρόθεσμα.

«Μπορεί να φτάσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή πριν υπάρξει συμφωνία», δήλωσε στο Bloomberg TV στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ του Κατάρ στη Ντόχα, ο πρόεδρος της Roubini Macro Associates, περισσότερο γνωστός για τις καταστροφολογικές του προβλέψεις. «Ή είναι πιθανό να μην καταλήξουν σε συμφωνία. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε η αγορά θα καταρρεύσει», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ρουμπινί, οι γεωπολιτικές εντάσεις από την Ουκρανία έως το Ιράν και η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θα μπορούσαν να αποδειχθούν μια σημαντική πρόκληση για την παγκόσμια οικονομία φέτος.

Οι επενδυτές του Κόλπου, οι οποίοι έχουν ήδη άφθονο ρευστό από τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν τα χρήματά τους ιδιωτικά, με ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία, επειδή οι μετοχές που διαπραγματεύονται δημόσια έχουν υπερτιμηθεί, πρόσθεσε ο Ρουμπινί.

Διαβάστε ακόμη:

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την ΠτΔ για τoν σχηματισμό κυβέρνησης – Δείτε live

Dentist pass: ‘Ανοιξε η πλατφόρμα για όλα τα παιδιά 6 έως 12 ετών – Πώς θα κάνετε αίτηση (vid)

Μοσχοφίλερο: Δέκα λευκά διαμάντια από 8-15 ευρώ που μυρίζουν καλοκαίρι

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ