Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ της Τράπεζας Αττικής με θέμα την ΑΜΚ κατά 240 εκατ. ευρώ. Οι εξελίξεις δεν κινούνται στην κατεύθυνση που γνωρίζαμε γιατί έχουμε μια μεγάλη έκπληξη. Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανότατα είμαστε μπροστά σε απρόσμενες εξελίξεις καθώς χθες κατατέθηκε μια ενδιαφέρουσα προσφορά.

Οι πληροφορίες είναι ότι πρόκειται για ένα συνδυασμό του ΤΜΕΔΕ με την Ellington, μια προσφορά που ενδεχομένως αλλάζει τελείως τα δεδομένα

To πιθανότερο είναι ότι σήμερα το ΔΣ στη συνεδρίασή του θα αποφασίσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων. Εάν πράγματι γίνει, αυτό σημαίνει ότι ΤΧΣ, ΕΦΚΑ και ΤΜΕΔΕ θα ελέγχουν το 93% της τράπεζας.

Ο καταλύτης που κάνει τη διαφορά είναι ότι υπάρχει πλέον στο τραπέζι μια ενδιαφέρουσα και δεσμευτική πρόταση που προέρχεται από κοινού από το Ellington και το ΤΜΕΔΕ.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση έχει κάποιους αστερίσκους αλλά αφορούν ζητήματα τα οποία μπορούν να διευκρινιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Εllington και ΤΜΕΔΕ δεσμεύονται να βάλουν στην Τράπεζα Αττικής συνολικά έως 180 εκατ. ευρώ σε δύο φάσεις. Αφενός στην ΑΜΚ των 240 εκατ. ευρώ (που αναμένεται να αποφασιστεί σήμερα γιατί πιέζουν οι θεσμοί) και αφετέρου σε μετατρέψιμο ομολογιακό το οποίο θα εκδοθεί πιθανότατα το β’ τρίμηνο του 2022.  Σωρευτικά στην Τράπεζα Αττικής θα μπουν 340 εκατ.  ευρώ στις δύο αυτές φάσεις.

Διαβάστε ακόμη

Η Dory πιάνει λιμάνι, οι Μπάκοι το λιανοτούφεκο και τα πεντάστερα τη θέα της Ακρόπολης! 

Ημι-επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου της 4ης κατηγορίας μπαίνει στο Χρηματιστήριο (pics)

Mouzenidis Travel: Νέα δίμηνη παράταση της προστασίας από τους πιστωτές