Σε Αρχική Δημόσια Προσφορά που μπορεί να συγκεντρώσει ένα δισ. δολάρια εξετάζει να προχωρήσει φέτος στο χρηματιστήριο του Μιλάνου η Lottomatica, ιταλική εταιρεία στοιχηματισμού που υποστηρίζεται από την Apollo Global Management Inc., σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg.

H Lottomatica συνεργάζεται με τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της UniCredit SpA, για την αποτίμηση της ΙΡΟ, η οποία μπορεί να λάβει χώρα ακόμα και κατά το β’ τρίμηνο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αναζητήσει αποτίμηση περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

Τα ομόλογα της Lottomatica ενισχύθηκαν σήμερα καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στην πληροφορία αυτή. Τα ομόλογα λήξης Ιουλίου του 2025 και αξίας €575 εκατ. έκαναν άλμα κατά 1,6 σεντς του ευρώ στα 97,6, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Απρίλιο.

Η ευρωπαϊκή αγορά των ΙΡΟ ουσιαστικά έκλεισε πέρυσι, καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια και ο υψηλός πληθωρισμός ώθησε τους επενδυτές να απομακρυνθούν από τις τοποθετήσεις με ρίσκο.

Η Lottomatica δραστηριοποιείται στην ρυθμιζόμενη αγορά τυχερών παιχνιδιών της Ιταλίας στους τομείς των διαδικτυακών στοιχημάτων, των αθλητικών στοιχημάτων και των κουλοχέρηδων. Η εταιρεία δεν έχει θέσει ακριβείς όρους για την ΙΡΟ και οι λεπτομέρειες της πώλησης μετοχών ενδέχεται να αλλάξουν ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς.

Διαβάστε ακόμη

Οι βασιλικές αφίξεις και η «μίζερη απόφαση» για την κηδεία, το Μαξίμου και οι Κουτσολιούτσοι, ο Πρόδρομος, ο Καραμολέγκος και ο Λαβίδας

Επιθετικά στον ανταγωνισμό η νέα Nova